Poliția Română face public nul model al procesului-verbal de constatare a contravenției rutiere, care va intra în vigoare din 26 ianuarie 2019. Au fost introduse mențiunile referitoare la posibilitatea achitării în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării a jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

proces-verbalFoto: Politia Romana

Poliția Română a făcut public noul model al procesului-verbal de constatare a contravenției rutiere, pe care l-a completat într-o notă ironică. "Șoferul" amendat se numește Bujorel Grăbiceanu și a fost oprit după ce "a condus repede".

Acest tip de proces-verbal va fi folosit din 26 ianuarie 2019 pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație rutieră.

În cuprinsul lui au fost introduse mențiunile referitoare la posibilitatea achitării în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării a jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

"Noi sperăm să nu vă vedeți numele pe un astfel de document și vă spunem cum: circulați cu respectarea legii", este mesajul Poliției Române.

Ordinul Ministerului de Interne pentru stabilirea modelului de proces-verbal de constatare a contravenției a fost emis ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 203/2018 privind unele măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.

Noutățile sunt că noul proces-verbal nu mai cuprinde referirea la comunicarea înștiințării de plată, pentru că prin Legea 203/2018 s-a stabilit că procesul-verbal este titlu de creanță și înștiințare de plată. De asemenea, se menționează posibilitatea de plată a amenzii la jumătate din minimul stabilit în lege în 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului.- verbal.

CITEȘTE ȘI: Amenzile contravenționale pot fi plătite acum în 15 zile, la jumătate din minimul prevăzut de lege. Ele NU mai pot fi achitate pe loc, la polițist