Președintele Franței, Emmanuel Macron, a precizat marți că va discuta cu Klaus Iohannis despre „situația statului de drept în Europa” și a „salutat” în acest context „acțiunile președintelui (român) pentru a apăra valorile europene” și de a „se lupta împotriva tuturor formelor de recul” în acest domeniu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Macron a precizat, într-o alocuțiune la Centrul Național de Artă și Cultură Georges-Pompidou, că în centrul discuțiilor pe care le va avea Klaus Iohannis, în cadrul dejunului de lucru de la Palatul Élysée, va figura „viitorul Europei”.

„Vom evoca de asemenea situația statului de drept în Europa și țin aici să salut acțiunile președintelui pentru a apăra valorile europene în fiecare moment și de a lupta în țara sa împotriva tuturor formelor de recul și a vânturilor adverse pe care le vedem ridicându-se în prea multe locuri”, a spus Emmanuel Macron.

Acesta a mai notat că președinția rotativă a UE pe care România o va asigura de la 1 ianuarie „va fi marcată de mize majore” precum „alegerile europene, reînnoirea instituțiilor europene, Brexit, foaia de parcurs pentru viitorul Europei”.