Un deținut condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol a fost dat în urmărire națională după ce a primit o permisie de 24 de ore și nu s-a mai întors la Penitenciarul din Botoșani. Deținutul, care a fost condamnat după ce a violat o fată de 13 ani, a executat 9 din cei 15 ani din închisoare și era în regim semideschis. În iulie 2019, el ar fi putut fi eliberat condiționat.

Detinut evadatFoto: IPJ Botosani

UPDATE Deţinutul condamnat la 15 ani pentru viol care a fost dat în urmărire națională după ce a primit o permisie de 24 de ore și nu s-a mai întors la Penitenciarul din Botoșani a fost prins.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, Anna Maria Rotariu, a declarat pentru Mediafax că deținutul a fost găsit în localitatea de domiciliu, a fost reținut și urmează să fie dus în penitenciar.

În acest caz a fost sesizat Parchetul Judecătoriei Botoșani. De asemenea, va fi declanșată procedura disciplinară în cazul bărbatului și, cel mai probabil, nu i se va mai acorda eliberarea condiționată de care ar fi putut beneficia începând din luna iulie 2019.

Deținutul, Dumitru Daniel Grosu, în vârstă de 42 de ani, executa pedeapsa de 15 ani de închisoare în regim semideschis, aflându-se în perioada premergătoare analizei în comisia de eliberare condiționată, respectiv luna iulie 2019.

Bărbatul a avut o permisie pentru 24 de ore și nu a mai revenit în penitenciar luni, la ora stabilită, respectiv ora 14.00.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională, fiind căutat de echipe ale Penitenciarului Botoșani și ale Inspectoratului de Poliție, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, Anna Maria Rotariu, citată de Monitorul de Botoșani.

Autoritățile au făcut publică fotografia deținutului și au făcut apel la cei care dețin orice informaţie despre acesta să apeleze numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Botoșani la numerele de telefon: 0231.515.937/0740102714.

De asemenea, poliţiştii au instituit mai multe filtre pe principalele drumuri din judeţ.

Bărbatul a executat nouă ani din cei 15 ani de închisoare, iar reprezentanții Penitenciarului Botoșani susțin că "a avut o conduită corespunzătoare și a prestat activități lucrative", acesta fiind și motivul pentru care a putut beneficia pentru prima dată de ieșire din penitenciar.

Dumitru Daniel Grosu este din comuna Ripiceni şi a fost arestat la începutul lui noiembrie 2009, după ce ar fi violat o fată în vârstă de 13 ani. Acuzat de viol în formă agravantă, el a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv.