Senat: Șoferii pot solicita reducerea de suspendare a permisului auto în anumite condiții

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 27 noiembrie 2018, 0:49 Actualitate | Esenţial


Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect legislativ prin care conducătorii de autovehicule vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto în anumite condiții, potrivit Mediafax.

„La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful de poliție rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române. Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație; a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înaintea săvârșirii faptei.Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce cu 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art 101 (3), art 102(3) litera a și art 103 (1) litera c. Pentru fapta prevăzută la art 102 (3) litera e perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea titularului: dacă depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte vehiculul este cu 50-70 km/h; dacă depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face patye autovehiculul condus este cu mai mult de 70 km/h, doar dacă fapta a fost săvârșită o singură dată în 12 luni”, prevede proiectul legislativ adoptat tacit de Senat.

De asemenea, inițiativa prevede că „în cazul în care conducătorul de vehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de două luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou faptă prevăzută la art 100 (3), art 101 (3), art 102 (3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile”.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți parlamentari din PSD.

„Reglementarea măsurilor de reducere a perioadelor de suspendare a dreptului de a conduce un autovehicul este o facilitate acordată cetățeanului în spiritul și litera Constituției privind libeta circulație. (...) Prin măsura propusă se are în vedere gradualitatea sancțiunilor, cetățeanul putând să-și recupereze dreptul de a conduce, cu o suspendare pentru o perioadă mai scurtă, în anumite condiții, fără a mai apela la instanță, fără costuri și avocați”, se arată în expunerea de motive a inițiativei.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice urmează să ajungă la Camera Deputaților, care va avea rol de for decizional.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1477 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  ! (Marţi, 27 noiembrie 2018, 0:53)

  tudorr [utilizator]

  Si mai ce sa fie? Romania, tara in care infractorii au mai multe drepturi decat cetatenii corecti si care aduc un plus societatii!
  • 0 (0 voturi)    
   Deci, pe relații (Marţi, 27 noiembrie 2018, 7:26)

   BEDE [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Adică beizadeaua care nu a acordat prioritate la intersecție sau care a trecut pe roșu, dacă totuși un agent prea corect i-a reținut permisul, poate obține de la șeful poliției să conducă din nou. Totul se aranjează în cadrul partidului.
 • 0 (0 voturi)    
  Uauuuuu (Marţi, 27 noiembrie 2018, 9:15)

  basarabmatei [utilizator]

  O noua metoda de încurajare a corupției! Ura ura ura!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by