Negocierile dintre administrația Metrorex și sindicate vor continua și marți, după ce discuțiile de luni nu au avut rezultate concrete, cele două părți venind cu propuneri diferite de creștere a salariilor, anunță Mediafax.

Metroul din BucurestiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Dând dovadă de inflexibilitate administrația Metrorex a venit cu același procent de 18%”, precizează un comunicat al USLM.

„USLM a dat dovadă de flexibilitate în negociere și față de ultimul procent solicitat de 35% creștere salarială propune administrației că aceasta să fie aplicată în procent de 25%, apoi USLM revine și propune în mod diferențiat, principalii beneficiari fiind salariații cu încadrări la clasele mici de salarizare, după cum urmează: 24% pentru salariații încadrați la clasele de salarizare 1 -22; 21% pentru salariații încadrați la clasele de salarizare 23 -42”, precizează documentul.

USLM așteaptă ca marți, când va avea loc următoarea întâlnire de negociere, administrația Metrorex să vina cu soluționarea acestei noi propuneri sindicale, altfel conflictul colectiv de muncă va continua.

USLM spunee că deciziile politice afectează grav viață de zi cu zi și mai ales viață de salariat la metrou, și că ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Șova nu mai vrea să muncească pentru cetățeni, urăște metroul și se joacă cu dreptul sindicatelor de a negocia.

Sindicatul a declanșat o grevă de avertisment pe 15 noiembrie, care a fost declarată nelegală de Tribunalul București. La fel și greva generală care era programată pentru 21 noiembrie.