Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, condamnat la 8 ani cu executare pentru abuz în serviciu, poate fi eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Constanța a admis, luni, contestația depusă împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia, care respinsese liberarea condiționată, scrie Mediafax. Decizia instanței este definitivă.

Mihai Necolaiciuc (imagine arhiva)Foto: AGERPRES

Magistrații Tribunalului Constanța au admis, luni, contestația formulată de Mihai Necolaiciuc împotriva sentinței pronunțată de Judecătoria Medgidia, care respinsese cererea acestuia de liberare condiționată.

„Desființează în totalitate sentința penală contestată şi soluționând cauza, (…) admite propunerea de liberare condiționată a condamnatului Necolaiciuc Mihai. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Necolaiciuc Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.702/2016 emis în baza sentinței penale nr.357/2015 a Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză”, se precizează în soluția dată de Tribunalul Constanța, decizia fiind definitivă.

În prezent, Mihai Necolaiciuc este încarcerat la Poarta Albă.

În noiembrie 2016, fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsa fiind redusă de la zece ani, cât decisese iniţial Judecătoria Sectorului 1.

Sentinţa a fost dată în dosarul în care Mihai Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimişi în judecată, pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc fusese eliberat din închisoare în iulie 2015 după ce a fost condamnat într-un al patrulea dosar, cel care a ajuns şi cel mai târziu la instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat în 2014 pe Mihai Necolaiciuc la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziţionarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000.