Liderul PSD, Liviu Dragnea, se declară "absolut convins" că nu va fi adoptată de 1 Decembrie o Ordonanță de Urgență pe aministie. Și Viorica Dăncilă a susținut că nu a discutat cu nimeni despre acest subiect.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am discutat cu ministrul justiției Tudorel Toader despre o ordonanță de amnistie, nici cu premierul Dăncilă și sunt absolut convins că nu se va adopta niciun fel de ordonanță de amnistie pe 1 Decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre posibilitatea adoptării unei Ordonanțe de Urgență pe aministie "ca un cadou de Centenar".

Întrebat de jurnaliști dacă va fi adoptată totuși o Ordonanță la o altă dată, el a răspuns: "Nu știu, nu sunt în Guvern".

Premierul Viorica Dăncilă a susținut și ea că nu a discutat cu nimeni acest subiect.

"Nu am discutat cu nimeni despre acest aspect. De ce îmi cereți să discut despre un subiect pe care nu l-am discutat cu nicio anumită persoană, nu l-am avut pe ordinea de zi", a afirmat Dăncilă, la finalul ședinței PSD.

La insistențele jurnaliștilor, ea a adăugat: "În momentul în care iei o decizie trebuie să ai toate elementele pentru a lua o decizie pozitivă sau negativă".

Tudorel Toader a susținut în mai multe rânduri că la Ministerul Justiției nu există în discuție un proiect de Ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. În septembrie, ministrul Justiției spunea la Antena 3 că un astfel de act normativ ar putea fi dat de Parlament, având în vedere că suntem în anul centenar: "Suntem în anul centenar, iar legiuitorul ar putea fi generos din această perspectivă”, în condițiile în care există în Parlament un proiect de lege privind amnistia și grațierea.

Și Darius Vâlcov, condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție, spunea, întrebat tot la Antena 3 despre o posibilă ordonanța de urgență pe aministie și grațiere, că "un moment zero în anul Centenar e un moment potrivit pentru toată lumea".