Raportul MCV, unul din motivele convocării ministrului Justiției în ședința PSD: Facem o evaluare până vineri ca să vedem cum și cât putem pune în aplicare recomandările CE

de M.H.     HotNews.ro
Luni, 26 noiembrie 2018, 14:23 Actualitate | Esenţial


Tudorel Toader
Foto: Facebook
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a mers luni la ședința Biroului Permanent al PSD, spune că una dintre teme a fost legată de posibile soluții în cazul recomandărilor din Raportul MCV. El a precizat că Ministerul Justiției face o analiză, iar cel mai probabil la finalul săptămânii va fi prezentată o concluzie - "cum și cât poate fi pus în aplicare" din recomandările Comisiei Europene.

El a spus, la plecarea de la ședința Biroului Permanent al PSD, că una dintre temele pentru care a fost chemat la discuții este legată de modul în care vor fi puse în aplicare recomandările Comisiei Europene din raportul MCV.

Toader a susținut că în spațiul public național și european "se reia și se discută în forme și cu accente diferite" modul în care România înțelege să pună în aplicare recomandările din raportul MCV.
Potrivit lui Toader, la Ministerul Justiției a fost făcută o analiză a posibilelor soluții legate de cât și cum vor fi preluate recomandările din raportul MCV.

"Noi am făcut la MJ o analiză, evaluare a raportului, considerentele privind posibile soluții de urmat, astfel încât, în limitele competențelor de legiferare și a exigențelor constituționale, să vedem cum și cât punem în aplicare din respectivele recomandări", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a precizat că un astfel de material de evaluare există la Ministerul Justiției, va fi îmbunătățit și, cel mai probabil vineri, "va fi prezentat spre analiză și decizie".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

470 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  bah, Slugarel Model, (Luni, 26 noiembrie 2018, 14:42)

  ZeroAbsolut [utilizator]

  nu mai bine faci exact ce ai votat in calitate de judecator cecerist si incetezi sa mai umbli cu cioara vopsita? Acum nu ti se mai par obligatorii deciziile CCR, nici macar alea la care ai luat parte si ai votat pentru, recte Decizia CCR 2/2012?!

  În ceea ce priveste aceste angajamente, Curtea constata ca, prin Decizia 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006 de stabilire a unui mecanism de cooperare si verificare a progresului realizat de România în vederea atingerii anumitor obiective de referinta specifice în domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei împotriva coruptiei, publicata în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 354 din 14 decembrie 2006, s-a retinut ca au fost identificate de Comisie “chestiuni ramase nerezolvate, în special în ceea ce priveste responsabilizarea si eficienta sistemului judiciar” din România. În Raportul Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare si verificare, din 20 iulie 2011, se retine la acest capitol ca “România nu s-a angajat înca într-un proces de reforma aprofundata a sistemului disciplinar”.

  Or, calitatea de membru al Uniunii Europene impune statului român OBLIGATIA DE A APLICA ACEST MECANISM SI DE A DA CURS RECOMANDARILOR STABILITE IN ACEST CADRU, în conformitate cu dispozitiile art. 148 alin. (4) din Constitutie, potrivit carora “Parlamentul, Presedintele României, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la îndeplinire a obligatiilor rezultate din actele aderarii si din prevederile alineatului (2)”.

  DEFINITIVA SI GENERAL OBLIGATORIE.

  Dezbaterea a avut loc la data de 11 ianuarie 2012 si la aceasta au participat: Augustin Zegrean, presedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan si TUDOREL TOADER, judecatori.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by