​110 participanți la ceremoniile de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale, iar zece dintre ei au ajuns la spital, după ce li s-a făcut rău în mulțime. Conform estimărilor Patriarhiei, aproximativ 50.000 de oameni au luat parte la evenimentele de duminică.

interventii ambulanta la catedralaFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

Potrivit ultimelor informații furnizate luni dimineață de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, 110 persoane au solicitat intervenția cadrelor medicale, cele mai multe cazuri fiind de lipotimie. Zece persoane au fost transportate la spital.

ISU precizează că dispozitivul de intervenție la evenimentul de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului a inclus autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, autospeciale pentru victime multiple, punct de comandă mobil.

Conform estimărilor Patriarhiei, aproximativ 50.000 de oameni au luat parte duminică la ceremoniile de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Oamenii au stat la cozi interminabile ore în șir, ei putând urmări slujbele afară, pe monitoare instalate în fața catedralei. În interiorul lăcașului de cult pe durata slujbei de sfințire, oficiată de Patriarhul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, alături de un sobor de 100 de preoţi, au avut acces doar cei aproximativ 2.000 de invitați. După ora 14.00, credincioșilor li s-a permis accesul în catedrală și au existat momente în care s-au îmbrâncit şi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi format pentru a asigura accesul controlat spre catedrală.

Catedrala Mântuirii Neamului va rămâne deschisă până joi.