Peste 100 de participanți la slujbele de sfinţire a Catedralei Mânturirii Neamului au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Nouă persoane au fost transportate la spital.

UPDATE Până la ora 8.00, numărul persoanelor care au avut nevoie de îngirjiri medicale s-a ridicat la 105. La ora 19.00, mii de persoane încă mai așteptau la coadă în fața Catedralei.

"Pentru 105 persoane s-a acordat primul ajutor, nouă persoane au fost transportate la spital", au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Până la ora 16.00, 93 de persoane au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale, cele mai multe solicitări fiind pentru lipotimii. Trei persoane au fost duse la spital, a precizat ISU București-Ilfov.

Ceremoniile religioase de la Catedrala Mântuirii Neamului, care a fost sfințită duminică, au început la ora 8.00. Zeci de mii de oameni au fost prezenți la eveniment, stând în frig mai bine de șase ore și urmărind slujbele pe ecranele amplasate în fata Catedralei.

După ora 13.30, credincioşii aflaţi pe esplanada din faţa Catedralei au putut intra să se închine în altar. Catedrala va fi deschis până joi seară.