Un fost preot din Constanța și-a stropit hainele cu benzină și și-a dat foc în timpul slujbei de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, în semn de protest față de decizia de caterisire. Bărbatul amenințase de zilele trecute că își va da foc în semn de protest. Incidentul a avut loc n zona Hotelului Marriott, în fața reporterilor Antena 3, care încercau să îi ia o declarație.

Fostul preot care a vurt sa-si dea focFoto: Captura

Fostul preot George Ciulei a recurs la un gest extrem în semn de protest, el fiind în conflict cu conducerea bisericii, care a decis să îi ia dreptul de a sluji.

Bărbatul amenințase de zilele trecute că își va da foc în timpul sfințirii Catedralei.

El și-a stropit cu benzină geaca pe care o avea peste sutană, iar în momentul în care aceasta a luat foc, a scos-o de pe el, aruncând-o pe asfalt, cu un gest teatral. Incidentul a avut loc în fața reporterilor Antena 3, care încercau să îi ia declarații.

Jandarmeria și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București au precizat că incidentul a avut loc pe Calea 13 Septembrie, în zona Hotelului Marriott, iar bărbatul a fost dus la Poliție.

"Referitor la persoana autoincendiată, a existat o solicitare, a fost vorba despre un bărbat care și-a scos geaca și s-a incendiat. Evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta catedralei. Persoana în cauză a fost dusă la secția de politie, unde s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Persoana a refuzat transportul la spital", a anunțat ISU București-Ilfov.

Jandarmeria a precizat că preotul a fost dus la Secția 17 poliție

George Ciulei a intrat în vizorul autorităţilor bisericeşti, după ce bărbatul a fost implicat într-un accident de circulaţie în anul 2015.

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”.