60 de băieți de la un liceu din Wisconsin au fost surprinși într-o fotografie făcând ceea ce pare a fi salutul nazist. Fotografia a fost făcută pe treptele din fața școlii, cu ocazia balului bobocilor, și a devenit virală. Conducerea școlii susține că studenții nu vor fi pedepsiți pentru că asta ar însemna o încălcare a drepturilor prevăzute de Al Cincilea Amendament.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poza de la Liceul Baraboo în care mai mulți studenți ridică mâna făcând semnul nazist a devenit virală după ce a fost distribuită pe twitter la începutul lunii, scrie Newsweek.

Fotograful Peter Gust a susținut că elevii făceau doar cu mâna, însă declarațiile sale sunt contrazise atât de imagini cât și de mărturia unuia dintre studenți care a refuzat să ridice brațul.

Reprezentanții Memorialului Auschwitz au precizat că imaginile arată pericolul tot mai mare al ideologiei urii, adăugând că au existat cereri în sensul sancționarii elevilor pentru gestul făcut.

Într-o scrisoare adresată părinților, administratorul Lori Mueller a susținut că studenții nu pot fi pedepsiți pentru că sunt protejați de Al Cincilea Amendamentul.

“Nu știm care au fost adevăratele intenții ale celor implicați”, a mai susținut ea, în scrisoarea citată de presa locală. Aceasta a mai susținut că a fost făcută o anchetă cu privire la imaginile respective și că anumite ”detalii cheie” ar fi încă neclare.