Autoritățile din Belgia au pus sechestru pe 58 de lucrări de artă în valoare de 13 milioane de lire sterline aparținând artistului stradal Banksy după ce executorii au retras picturile graffiti dintr-o expoziție considerată a fi neautorizată, scrie The Times.

BanskyFoto: YouTube

O galerie de artă din Bruxelles a acceptat oferta unei agentii germane de a găzdui expoziția organizată la Berlin sub sloganul Banksy Unauthorised. La o săptămână după inaugrarea expoziției, galeria de artă a primit mai multe scrisori din partea unei firme de avocatură care arăta că picturile au fost expuse în mod ilegal.

De asemenea, Steve Lazarides, fostul impresar al lui Banksy și proprietarul picturilor, a amenința cu acțiuni în justiție transmițând că galeria de artă și compania germană nu au dreptul de a expune lucrările respective.

Celebrul artist stradal Banksy nu este la prima dispută în care este implicat. Recent el a stârnit atenția publicului după ce și-a distrus celebrul tablou - "Fata cu balon" - pe care l-a mărunțit în benzi mici cu ajutorul unui tocător de hârtii instalat în rama lucrării, la doar câteva secunde după ce lucrarea fusese vândută, la o licitație Sotheby's organizată la Londra, pentru un milion de lire sterline.