Cadavrul unei femei în vârstă de 80 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui, a fost ascuns în casă de fiica sa și descoperit de polițiștii sesizați de un vecin. Oamenii legii au avut nevoie de mandat de percheziție pentru a intra în locuință, relatează Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Un localnic din satul Știoborăni, comuna Solești, din județul Vaslui, a cerut ajutorul polițiștilor în urma unei discuții cu poștașul, care i-a mărturisit că vecina sa nu i-a permis accesul în locuință pentru a-i oferi pensia mamei sale. La faţa locului au ajuns oamenii legii, însă femeia de 59 de ani a refuzat să-i lase sa intre în casă, susținând că mama ei a murit în timp ce se afla la spital și se află la morgă.

"Noi am pus în executare o autorizație de percheziție domiciliară, pe data de 22 noiembrie, seara, ocazie cu care am ridicat trupul neînsuflețit care a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei. Colegii mei de la post s-au deplasat la fața locului pe data de 21 noiembrie și au vrut să verifice după ce am fost sesizați de o persoană din sat, în urma unei discuții cu poștașul. Fiica sa, o femeie de 59 de ani, nu le-a permis accesul în locuință, spunând că mama este decedată și este la Spitalul Județean. Colegii mei au făcut demersurile, au obținut o autorizație de percheziție. Nu știm deocamdată când a decedat femeia de 80 de ani. O să stabilească colegii mei din ancheta care va avea loc. Medicul legist va stabili", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.