Racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi racla cu un fragment din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate sâmbătă, la ora 16,30, spre închinare în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, unde vor rămâne până duminică la prânz, anunță Agerpres.

Catedrala Mantuirii Neamului (noiembrie 2018)Foto: Basilica.ro

Acest moment va fi urmat, la ora 17,00, de slujba de pomenire a eroilor români, săvârşită în Catedrala Naţională de către patriarhul Daniel împreună cu alţi ierarhi.

Începând cu ora 18,00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului va fi săvârşită slujba de priveghere închinată Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei a fost adusă în România vineri de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de mitropolitul de Patra, Hrisostom.

Tot vineri, a sosit la Bucureşti Patriarhul Bartolomeu, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, înaltul ierarh urmând să participe duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale.

Patriarhul ecumenic va participa, împreună cu patriarhul BOR, Daniel, şi delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei la o slujbă de Te Deum în Catedrala Patriarhală.