Deși Biserica Catolică nu ține o evidență oficială a numărului de cereri de exorcizare, preoții spun că numărul cazurilor este în creștere de la an la an, scrie The Atlantic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Părintele Vincent Lampert, exorcistul oficial al Arhidiecezei din Indianapolis, a precizat că, de la începutul anului până în octombrie, a primit 1.700 de cereri de acest fel, fie prin email sau prin telefon, ceea ce, potrivit propriilor declarații, reprezintă un număr record.

Părintele Gary Thomas, un preot a cărui instruire ca exorcist la Roma a făcut subiectul romanului The Rite, publicat în 2009, și ecranizat în 2011, a spus că că primește săptămânal cel puțin 12 solicitări. Alți preoți au mărturisit că, fără ajutorul personalului de la biserică și al voluntarilor, nu ar mai avea timp să facă nimic altceva în afară de îndeplinirea acestui ritual.

Biserica a trimis noi preoți la cursuri de instruire pentru practicarea acestui ritual religios la Chicago, Roma sau Manila. În 2011, potrivit părintelui Thomas în SUA existau mai puțin de 15 preoți cunoscuți pentru practicarea acestei proceduri. Astăzi, numărul acestora este de peste 100.