Avocatul Alinei Bica, fosta șefă DIICOT, a depus la instanța supremă o contestație în anulare față de condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare, invocând drept motiv decizia CCR privind completurile de cinci judecători, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Alina Bica (foto arhiva)Foto: Agerpres

Aceleași surse informează că procesul are termen, la Înalta Curte de Casație și Justiție, data de 10 decembrie.

Instanţa supremă a schimbat, prin tragere la sorţi, membrii completelor de cinci judecători pentru 2018 după ce CCR a decis că există conflict juridic constituţional între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, în luna iunie, menţinerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, în care era cercetat şi Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei a fost achitat de către judecători. Decizia magistraţilor instanţei supreme este definitivă.

Alina Bica și Elena Udrea au fost arestat preventiv la începutul lunii octombrie în Costa Rica, aflându-se în continuare în detenție.

Pe 17 noiembrie, Instanța Constituțională din Costa Rica a respins cererile de eliberare depuse de avocații Elenei Udrea și ai Alinei Bica.