UPDATE Liviu Dragnea contestă și noul complet de la instanța supremă care judecă recursul în dosarul angajărilor fictive. El cere sesizarea Curții Constituționale

de M.H.     HotNews.ro
Vineri, 23 noiembrie 2018, 10:44 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea
Foto: Digi 24
Liviu Dragnea a cerut, prin avocați, sesizarea Curții Constituționale în procesul prin care contestă componența noului complet de 5 judecători, iar Curtea de Apel București - Secția de contencios a rămas în pronunțare. Noul complet de 5 judecători care trebuie să judece dosarul în care liderul PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare a fost tras la sorți în 9 noiembrie, în urma deciziei Curții Constituționale.

Flvia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a cerut, în principal, anularea hotărârii Colegiului de conducere al instanței supreme prin care a fost trasă la sorți noua componență a completului, iar în subsidiar - sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate.

Excepția de neconstituționalitate a fost invocată cu privire la articolul 32 din Legea 304/2004, care se referă la modul de compunere a completurilor de 5 judecători, scrie Mediafax. Prevederea a cărei neconstituționalitate a fost invocată a fost raportată la art. 124 și art. 126 din legea fundamentală, potrivit cărora "justiţia este unică, imparţială şi egală pentru toţi" și "este interzisă înfiinţarea de instanţe extraordinare".

Instanța a rămas în pronunțare.

Vineri, la Curtea de Apel a avut loc un nou termen în procesul deschis de Liviu Dragnea în luna octombrie, prin care a contestat constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Avocatul liderului PSD a contestat și noul complet de 5 judecători de la instanța supremă tras la sorți la începutul acestei luni, în urma deciziei Curții Constituționale. Astfel, avocatul a cerut instanței să se pronunțe asupra legalității deciziei de refacere a completurilor de 5. Apărătorul liderului PSD a argumentat că instanța supremă ar fi trebuit să aștepte motivarea CCR înainte de a trage la sorți noua componență a completurilor.

În 5 octombrie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia Colegiului de conducere al Înaltei Curţi în cazul constituirii completului de 5 judecători care judecă apelul împotriva sentinţei sale de condamnare la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Constituirea completurilor a fost contestată și la Curtea Constituțională, de către Guvern.

La începutul lunii noiembrie, CCR a admis sesizarea premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători de la instanța supremă. CCR a dispus Înalta Curte trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri. Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

În 9 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a tras la sorți componența noilor completuri de 5, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie.

Acest complet are pe rol dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

După ce a obținut tergiversarea procesului în dosarul angajărilor fictive ca urmare a deciziei Curții Constituționale, Liviu Dragnea a solicitat instanţei supreme și suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători din aceste completuri. Reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie declarau pentru Agerpres că solicitarea a fost depusă în 9 noiembrie, când completurile au fost refăcute.

Magistrații instanței supreme au stabilit pentru 3 decembrie, următorul termen pentru dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 și 6 luni de închisoare cu executare. Procesul a fost amânat pentru că apărătorii din dosar au cerut timp să studieze motivele de apel.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii de la ÎCCJ arată că liderul PSD a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute.

"Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă şi fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice", se arată în motivarea judecătorilor.

Magistraţii au mai spus că gradul de pericol social al faptelor este evidenţiat de "modul în care funcţionari din cadrul instituţiilor publice, încălcându-şi obligaţiile de serviciu, acceptă să săvârşească fapte de natură penală sub diferite pretexte, lăsându-se influenţaţi şi intimidaţi de modul în care un preşedinte de Consiliu Judeţean înţelege să-şi exercite autoritatea, puterea şi influenţa în scopuri nelegale".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5801 vizualizari

 • +19 (23 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 23 noiembrie 2018, 10:55)

  qwerasdf [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
   penalii isi bat joc de romani si de statul lor (Vineri, 23 noiembrie 2018, 14:42)

   Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   dar bine ca au marit pensiile
 • +28 (28 voturi)    
  Penibil (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:01)

  florinos [utilizator]

  Le contestă până va fi judecat de cineva favorabil, se poartă ca în curtea școlii.

  Asta a ajuns Justiția Română cu PSD la putere.
 • +25 (25 voturi)    
  oare., (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:05)

  liviu_ [utilizator]

  nu putem si noi contesta existenta partidului astuia de HOTI?!

  asta pana nu baga tara in faliment nu se lasa!

  nu e suficient ca eliberat talhari care dau in cap?!
  chiar nu ii ajunge?!

  ce masa mai vrea?! cand jegu asta uman o sa moara o sa deschid o sampanie ca sa sarbatoresc. daca o sa maora in chinuri o sa deschid 2 sticle de sampanie... la fel si pt tariceanu si tuDorel
 • +25 (25 voturi)    
  Motivul? (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:05)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  Acum care mai e problema? Evident, adevaratul motiv este obtinerea unei noi amanari. Poate intre timp reuseste sa convinga Dorelul de serviciu sa iasa cu o oronanta de amnisitie si gratiere, docila din dotare va avea grija sa urgenteze procedura si, uite asa, se ajunge la rezultatul dorit (de catre cel mai penal dintre pamanteni).
 • +21 (21 voturi)    
  Si uite-asa o va lungi (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:09)

  Cuca [utilizator]

  pan'la Sfantu-asteapta.

  ... cu largul concurs al unor corupti si vanduti din guvern si justitie.
 • +20 (20 voturi)    
  Daca poate ! (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:14)

  Sati [utilizator]

  Vrea sa se judece singur si sa-i judece pe judecatori.
 • +21 (21 voturi)    
  Dragnea vrea numai judecatori slugarnici la PSD (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:17)

  emil bobu [utilizator]

  Asa ca o sa conteste pana iese "bine", pana cand nimereste 5 judecatori cumparati de PSD.

  Problema e ca nu are nicio garantie ca ii va iesi asa, nici daca ii schimba de zece ori.

  PSD a distrus justitia din Romania degeaba, Dragnea tot la puscarie va ajunge.
  • +16 (16 voturi)    
   Garantia ... (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:39)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   ... va veni la pachet cu "noua lege": dracnea va fi obligat prin lege sa-si aleaga singur judecatorii. Cand va vrea "dansul" si daca ii va permite programul incarcat, caci cat se zbate el pentru binele tarisoarei asteia si raii, antisemitii si vandutii occidentului nu-l lasa in pace sa aiba grija de romanasii nostri. Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate, multi ani si putere de munca! Oriunde este acea munca, poate sa fie si la Jilava, ca nu ne suparam. Sa scrie carti, ca o sa aiba timp mai mult. Ii si dau gratis o idee si titlul pentru una din ele: "Scurta analiza a evolutiei Statului Paralel in istoria postdecembrista a Romaniei - efecte si defecte". Suna ... academic.
 • +18 (18 voturi)    
  hai sictir ! (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:36)

  lp [utilizator]

  marele "barbat de stat" n-are tupeu sa infrunte judecata.
 • +14 (14 voturi)    
  Si eu contest taxele dar tot se intampla (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:44)

  mr_mojo [utilizator]

  Asa e in viata, trebuie sa mai iei si amarui, nu doar tinerele de 25 de ani si mosie la tara.
  Roata se invarte; aici dureaza mai mult, dar tot se invarte, e testata de atata timp.
 • -11 (13 voturi)    
  Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:49)

  ww [utilizator]

  "(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor."

  In aceste conditii, ne poate cineva explica de ce ICCJ a tras la sorti fara a astepta motivarea si publicarea deciziei? Vi se pare ca i s-a facut un mare deserviciu lui Dragnea prin aceasta "graba"?
  • +8 (8 voturi)    
   amanunt (Vineri, 23 noiembrie 2018, 12:29)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui ww

   Ti-a scapat un amanunt expresia "de indata" din decizia CCR...
 • +15 (15 voturi)    
  Va refuza pana cand nu o sa fie format completu (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:50)

  falcoind [utilizator]

  cand nu o sa fie format completu de 5 din :

  Tuderel Toadar
  Victor Ciorbea
  Olguta Vasilescu
  Vasilica Viorica Dancila
  Codrin Stefanescu

  Nu au uni pregatire juridica, NP se gaseste o clica de "profesori" "prostituati " care sa le dea diplomele de urgenta la FF. Le face si poza de absolvire album etc daca e nevoie.
  • +13 (13 voturi)    
   Ai uitat pe unii (Vineri, 23 noiembrie 2018, 12:04)

   D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui falcoind

   Baza de selectie e mult mai larga: Iordache, Nicolicea, Serban Nicolae... unii chiar indeplinesc deja criteriile enuntate de tine
   • +4 (4 voturi)    
    Da , dar (Vineri, 23 noiembrie 2018, 13:50)

    falcoind [utilizator] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

    asa nu pot linge in .... , niște decani , rectori și profesori pe prea "stimatul" "EL Conducatore " cum mai reușesc asa sa se afirme "prostituatele din educație " care au făcut doctori toți analfabeții. Ei sunt de vina pentru toți acești agramați ajunși in parlament.
 • +14 (14 voturi)    
  Completul ideal (Vineri, 23 noiembrie 2018, 11:55)

  Celbland [utilizator]

  Dragnea va schimba toate completele de judecată, până când se termină toți judecătorii din țară, apoi va spune că nu există judecători suficient de competenți să-l judece pe el.

  Așa a vrut prostimea alegătorilor ...
 • +9 (11 voturi)    
  Da’ de rusine nu stii? (Vineri, 23 noiembrie 2018, 12:58)

  V. Istina [utilizator]

  Tragem la sorti pana ies judecatorii cumparati ori santajati de tine? Da’ ce pasca masii de dreptate e asta? Te joci cu focul, hamstere!
 • +5 (5 voturi)    
  Este aparat de o avocata dintr-o familie celebra (Vineri, 23 noiembrie 2018, 13:20)

  Susufler0 [utilizator]

  de avocati care in urma cu 20-25 de ani (nu va oripilati !) avea procesul castigat 50% din momentul in care intra in sala de judecata si la apelul judecatorului raspundea "asista"/reprezinta, avocat Flavia Teodosiu" !

  PS. Din fericire ( ? ) generatia aceea de judecatori a disparut (a iesit la pensie) !

  PPS. As vrea sa nu fiu inteles gresit : Intr-o vreme, faima numelui parintelui, care te insotea peste tot pe unde umblai, si cu atat mai mult in salile de judecata ale Curtii Supreme (ICCJ), devenea un atu in lupta cu avocatul partii adverse !
 • +3 (3 voturi)    
  Tot contestand (Vineri, 23 noiembrie 2018, 21:29)

  adrian88000 [utilizator]

  va ajunge ca , din greseala, sa se coteste si pe el.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by