Președintele Klaus Iohannis spune că propunerea ministrului Justiției de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr este o eroare și laudă din nou prestația acestuia.

Augustin LazarFoto: Captura video

Întrebat, joi, de jurnaliști, despre motivarea CSM care a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiției de revocare a procurorului general, Iohannis a spus că va studia această motivare, iar ceea ce a înțeles până acum "sună" foarte corect.

Șeful statului a lăudat din nou prestația procurorului general.

"Despre activitatea domnului procuror general am mai spus - este un procuror general care își face treaba foarte bine, iar această propunere de revocare mi s-a părut și mi se pare în continuare o eroare. Așadar, puteți trage singuri concluziile la ce va urma în această chestiune”, a declarat președintele.

Tudorel Toader a anunţat în 24 octombrie declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, iar CSM a avizat negativ propunerea de revocare.

Procurorii CSM arată, în motivare, că au avizat negativ revocarea procurorului general deoarece solicitarea ministrului Justiției nu respectă condițiile de legalitate și Tudorel Toader a dovedit o evaluare personală, raportându-se în principal la declarațiile publice ale lui Augustin Lazăr.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a procurorului general, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului.

CITEȘTE ȘI: Cum motivează CSM avizul negativ la revocarea lui Lazăr: Solicitarea ministrului Justiției nu respectă condițiile de legalitate