50 de persoane au fost evacuate, joi, de la etajul patru al Universității Petrol Gaze din Ploiești, din cauza mirosului puternic de gaz. 12 persoane sunt evaluate medical, transmite corespondentul Mediafax.

Facultatea de Petrol GazeFoto: Ziarul Incomod

UPDATE 16.35 Polițiștii din Prahova au deschis un dosar penal și fac verificări pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că polițiștii fac verificări pentru a stabili dacă o persoană a folosit un spray iritant lacrimogen sau nu.

UPDATE 11.50 Un tânăr și o tânără vor fi transportați la spital, scrie publicația locală Ziarul Incomod. Alte zece persoane au amețeli. La fața locului se va deplasa o autospecială CBRN de la ISU Ciolpani. Autospeciala de cercetare CBRN este destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat.

Reprezentanții ISU Prahova au declarat că din cauza unui miros puternic de gaze, 50 de persoane au fost evacuate. Oamenii se aflau la etajul 4 al corpului I din cadrul UPG Ploiești.

“S-au luat măsuri pentru a aerisi încăperea. Se pare că la etajul 4 corpul I este un miros iritant”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae. La rândul său directorul Ambulanței Prahova, Daniel Nicolae, a precizat că o tânără de 20 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“Avem echipaj la fața locului. O tânără de 20 de ani a suferit o lipotimie și este transportată la spital. Sunt scăpări de gaze, au fost persoane evacuate de la etajul patru. Tânăra se afla în sala de lectură”, a declarat Nicolae. Alte 12 persoane sunt evaluate medical.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, Florin Diaconu, a declarat că decanatul Universității a solicitat instituției să fie trimis un aparat care analizează gaze.

Conducerea Universității a precizat că deocamdată nu se cunoaște sursa mirosului.