Lucian Șova a demisonat joi din funcția de ministru al Transporturilor, el făcând acest anunț înainte de şedinţa de Guvern comună cu Republica Moldova. Demisia lui Șova are loc ca urmare a deciziei PSD de a-l remania. Mandatul său va fi preluat de Mircea Drăghici.

Lucian Sova, ministrul TransporturilorFoto: Agerpres

UPDATE Lucian Șova a anunţat la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern comună cu Republica Moldova, că şi-a depus demisia la Cabinetul premierului.

''Sunt un om de onoare'', a spus Șova, citat de Agerpres.

Lucian Șova și-a înregistrat, joi, la ora 10.48, demisia din funcția de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, precizau pentru Mediafax surse guvernamentale.

Demersul lui Șova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Inițial, Lia Olguța Vasilescu a fost nominalizată pentru a prelua conducerea Ministerului Transporturilor. Președintele Klaus Iohannis a anunțat însă, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.