Un tren de pasageri a deraiat în apropiere de Barcelona, accidentul soldându-se cu un mort și mai mulți răniți. Bilanțul acestora a ajuns la 44, potrivit cotidianului spaniol El Pais.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Printre vicitime nu au fost semnalate persoane cu cetățenie română, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

”Până în prezent, autoritățile locale nu au informat oficiul consular al României de la Barcelona cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul consulatului nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

UPDATE: Bilanțul răniților a ajuns la 44 de persoane,scrie El Pais.

UPDATE: Potrivit poliției, o persoană și-a pierdut viața și șase au fost rănite în urma accidentului feroviar. Accidentul a avut loc la ora 6 a.m din cauza unei alunecări de teren.

Echipajele de descarcerare au intervenit pentru a-i scoate pe ceilalți pasageri, în tren aflându-se 150 de persoane, informează și televiziunile locale.

Accidentul s-ar fi produs în condițiile în care nordul Spaniei s-a confruntat cu ploi masive și inundații care au dus la alunecări de teren.

Informația a fost confirmată de poliție și de compania feroviară care a precizat că accidentul a fost produs din cauza unei alunecări de teren.

Cei cinci răniți nu ar avea răni grave, potrivit sursei citate.

Accidentul a avut loc între orașele Terrassa și Manresa, iar circulația a fost întreruptă pe tronsonul respectiv.