Ilan Laufer, în vârstă de 35 de ani, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Tudose, a fost propus luni de PSD pentru funcția ministru al Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu, care a fost remaniat în Comitetul Executiv Național al PSD.

Ilan LauferFoto: StartupCafe.ro

Este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS) din Bucureşti (2006).

lan Laufer este fondatorul companiei Retail Group şi cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România, potrivit News.ro.

De asemenea, ondator al Scala Events company, Santa Barbara, Floreasca Pool și Grădina Floreasca.

El a mai lucrat pentru Guvern în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al fostului său şef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care şi-a dat demisia de onoare din cauza aprobării OUG 13 de modificare a codurilor penale.

În Republica Moldova a fost cunoscut drept partener oficial al omului de afaceri Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, preşedinte al holdingului "Elita-5", care activează în vânzări auto, imobiliare şi comerţ.

Ilan Laufer a fost în centrul unui scandal în 2017, pe când era secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, după ce soția acestuia, Alina Laufer, vedetă în emisiunile mondene, a fost numită, la vremea respectivă, în consiliul de administrație al companiei municipale Sport Pentru Toți București SA, înființată la propunerea primarului general Gabriela Firea.

În 2017, Ilan Laufer avea şapte apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 77 şi 105 metri pătraţi şi o casă de 803 metri pătraţi în localitatea ilfoveană Corbeanca. De asemenea, Laufer şi-a mai trecut în declaraţia de avere de pe 2017 două terenuri de 991, respectiv 847 metri pătraţi, tot în Corbeanca, dar şi un autoturism de lux marca Mercedes Benz clasa S şi o motocicletă Yamaha. Ilan Laufer mai avea, conform documentului, trei ceasuri în valoare totală de 17.000 de euro şi sume de bani pe care le împrumutase şi urma să le recupereze, 73.000 de euro şi 158.000 de lei.