Primăria Capitalei informează că peste 300 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină în această noapte, în Bucureşti, având în vedere avertizarea emisă duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie, care anunţă precipitaţii sub formă de ninsoare, conform Agerpres.

Prima ninsoareFoto: Hotnews

"Primarul general, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de salubritate ca, pe tot parcursul nopţii, să aplice tratamente cu material antiderapant în pante, rampe, poduri şi pasaje, dar şi în zona şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii de interes public, astfel încât mâine dimineaţă traficul rutier şi cel pietonal să nu fie afectate. Operatorii trebuie, de asemenea, să plaseze utilaje de deszăpezire în puncte fixe, în toate sectoarele Capitalei, astfel încât să se poată interveni cât mai rapid, în cazul în care condiţiile meteo o vor impune", se arată într-un comunicat PMB.

Conform aceleiaşi surse, în toate cele şase sectoare sunt pregătite de intervenţie 328 de utilaje. O parte dintre acestea vor fi poziţionate, începând cu ora 21,00, în peste 40 de puncte fixe din Capitală.