Un bărbat de 39 de ani, care se afla, sâmbătă, la vânătoare în zona Dealul Negru, din Bistrița-Năsăud, a fost rănit grav la cap, față și torace, după ce a fost atacat de un urs. Colegii vânătorului i-au sărit în ajutor și au împușcat animalul, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bistrițeanul se afla, sâmbătă, la vânătoare, în zona Dealul Negru, pe fondul de vânătoare cu cea mai mare concentrație de uși bruni din Europa, când a fost atacat de un urs, care l-a mușcat de cap.

Bărbatul a fost salvat în ultima clipă de ceilalți vânători, care au împușcat animalul și l-au transportat pe bărbatul rănit la o cabană, apoi au chemat o ambulanță.

„Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a fost solicitat să intervină la o solicitare la Dealul Negru. Se pare că ar fi vorba de un bărbat care era la vânătoare și care a fost atacat de un urs, ursul l-a mușcat de cap. Persoana rănită a fost dusă la cabana Dealul Negru și este deocamdată conștientă. Este vorba de bărbat de 39 ani a fost preluat cu multiple plăgi la cap, membre și torace”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița Năsăud, Ciprian Păcurar.

Bărbatul atacat de urs urmează să fie preluat de o autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță și transportat la Spitalul de Urgență din Bistrița.

Dealul Negru este unul dintre cele mai bogate domenii de vânătoare din județul Bistrița-Năsăud, aici existând cea mai mare concentrație de urși bruni din Europa.

O evaluare făcută anul acesta de Agenția Protecția Mediului Bistrița-Năsăud arăta că în pădurile din Bistrița-Năsăud există 634 de urși în timp ce optim ar trebui să existe 156. În 2018, numărul urșilor a crescut cu 63 de exemplare, față de cel din 2017.