Aproximativ 100 de persoane protestează, sâmbătă, pe șoseaua de Centură a Capitalei, la intersecția dintre șoseaua Berceni și Drumul Județean 401, acolo unde traficul rutier se desfășoară, zilnic, cu greutate în lipsa unui pasaj rutier. Oamenii condamnă nepăsarea autorităților față de problemă, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Lipsa acestui pasaj provoacă un trafic infernal în fiecare zi. De ani de zile, Compania Națională de drumuri trebuia să construiască acest pasaj. Zilnic, traficul se desfășoară pe o bandă pe sens”, a declara Alexandru Vâlvoi, membru fondator al Asociației România Fără Gropi.

Manifestarea este organizată de asociația menționată și, potrivit membrului fondator, la protest se află aproximativ 100 de persoane.

Vâlvoi mai spune că în zona respectivă există zilnic conflicte între șoferii prinși în trafic. El a subliniat că protestul de sâmbătă este unul declarat, tocmai pentru a nu îngreuna și mai mult circulația în zonă.

Reabilitarea Centurii Capitalei a fost subiect aprig de discuții între Primăria Capitalei și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La finele lunii octombrie, primarul Gabriela Firea a spus, în contextul scandalului privind reabilitarea Șoselei de Centură, că CNAIR dă dovadă de lipsă de profesionalism, acesta fiind motivul pentru care solicită preluarea centurii. Firea a mai spus că sunt două variante pentru conducerea CNAI, demiterea sau demisia.