Asociația Voci pentru Democrație anunță că depune la Secția 17 de Poliție din București o plângere împotriva deputatului Florin Iordache, ”demnitar ce a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României față de participanți.”

Florin Iordache în Parlamentul RomânieiFoto: Digi FM / Facebook

”Reprezintă un gest inacceptabil care nu are nicio legătură cu politica. Parlamentarii trebuie să fie modele pentru cetățeni, nu contramodele. Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spațiu de dezbatere și argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune și constituționale pentru țară, de respectare a angajamentelor internaționale asumate și de respect față de cetățenii României reprezentați de către acești demnitari iar nu a comportamentelor indecente”, afirmă sursa citată.

Potrivit Asociației, Iordache ar fi încălcat legea Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, care prevede următoarele:

“Art. 2 Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice.”