​Statele Unite rămân "încrezătoare" că angajamentele privind denuclearizarea, luate de liderul nord-coreean Kim Jong Un la întâlnirea cu preşedintele Donald Trump, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Donald Trump si Kim Jong-unFoto: Captura BBC

La summitul de la Singapore din iunie, Trump şi Kim "şi-au luat un număr de angajamente asupra unei denuclearizări definitive şi complet verificate şi privind crearea unui viitor mai bun pentru Coreea de Nord", a amintit purtătorul de cuvânt, într-un comunicat.

"Vorbim cu nord-coreenii de aplicarea tuturor acestor angajamente", a declarat acesta. "Rămânem încrezători că promisiunile făcute (...) vor fi respectate", a completat el.

Reacţia Departamentului de Stat vine după anunţarea cu câteva ore mai înainte de către agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a faptului că liderul de la Phenian a supravegheat testarea unei noi arme tactice de înaltă tehnologie.

Aceasta este prima menționare a presei de stat privind noi dezvoltări ale programului de armament din Coreea de Nord din ultimele luni.

"Acest rezultat astăzi este o justificare a politicii partidului concentrată pe știința și tehnologia apărării, o altă expunere a capacităților noastre de apărare care se dezvoltă rapid în întreaga regiune și o schimbare inovatoare în consolidarea capacităților de luptă ale armatei noastre", a spus Kim.

KCNA a informat că testul a fost un succes.