Lucrările de doctorat aparţinând unor angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, întocmite în perioada anilor 2011-2017, au fost verificate de către o comisie din cadrul Academiei de Poliţie, în contextul unor suspiciuni de plagiat apărute în spaţiul public. Concluziile raportului vor fi prezentate ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” anunță finalizarea în data de 12.11.2018 a verificării similitudinii unor pasaje sau texte din tezele de doctorat susținute în perioada 2011-2017, cu texte disponibile în format electronic din mediul on-line. Concluziile raportului urmează a fi prezentate în cel mai scurt timp conducerii Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, citat de Mediafax.

Carmen Dan anunța în luna mai că lucrările de doctorat ale unor angajaţi ai ministerului care primesc indemnizaţia pentru studiu de doctorat vor fi verificate.

"A fost o discuţie şi este important să fim preocupaţi de acest aspect, mai ales că a fost un rector al Acadamiei de Poliţie care a anunţa că se va ocupa cu prioritate de această analiză a lucrărilor de doctorat şi nici până acum nu s-a întâmplat lucrul acesta. Mă bucur că actual rector al Academiei de Poliţie a luat în calcul şi această activitate şi îl susţin în acest demers”, declara în mai ministrul Carmen Dan.