Polițiștii fac percheziții joi dimineață la locuințele unor persoane din Capitală care au facilitat obținerea de acte de identitate pentru cetățeni străini, cerând sume cuprinse între 150 și 200 de euro de persoană. Astfel, aproximativ 15.000 de oameni din Repulica Moldova au ajuns să aibă domiciliul la trei adrese din sectorul 3.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Potrivit Poliției Capitalei, au loc percheziții și vor fi ridicate pentru audieri nouă persoane, într-un dosar privind constituire de grup infracțional organizat și fals în declarații.

Anchetatorii spun că este vorba despre două grupuri infracționale care își ofereau serviciile, contra cost, unor cetățeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obținerea unor cărți de identitate românești, declarând în fals că aceștia vor locui la adresele lor. Sumele cerute erau între 150 și 200 de euro.

Până acum au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3, mai spune Poliția Capitalei.