Polițiștii din Prahova au întocmit un dosar penal în urma incendiului care a izbucnit duminicăla un depozit de mase plastice din Ploiești. La 68 de ore de la izbucnire, incendiul încă nu a fost lichidat, astfel că pompierii au decis să inunde în totalitate depozitul, relatează Mediafax.

Incendiu PloiestiFoto: Captura video

Potrivit Poliției Prahova, în urma incendiului care a izbucnit, duminică după-amiază, la un depozit de mase plastice din Ploiești, pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere și pentru deversarea, emiterea sau introducerea unei cantități de materiale în aer sau pe sol care pot provoca decesul sau vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului.

Pompierii prahoveni intervin în continuare pentru lichidarea incendiului, la 68 de ore de la izbucnire. Reprezentanții ISU Prahova au anunțat că două autospeciale de lucru cu apă și spumă se află la depozitul de mase plastice.

“Începând cu ora 12:00 după realizarea unei noi recunoașteri, comandantul intervenției a hotărât inundarea în totalitate a halei, ceea ce presupune alocarea unui număr mai mare de resurse, respectiv 10 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de salvare de la înălțimi cu ajutorul căreia se va refula apă de deasupra halei. Având în vedere că vizibilitatea focarelor este mult mai mare în acest moment, s-a impus trecerea la această etapă a stingerii incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Incendiul la depozitul de mase plastice a izbucnit duminică după-amiază, în zona de sud a Ploieștiului, iar flăcările s-au manifestat generalizat pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, arzând o hală metalică și baloți de mase plastice în exterior.

Citește și Prahova: Valori apropiate de limita maximă la monoxid de carbon, în urma incendiului din zona de sud a municipiului Ploieşti