Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că singurul Guvern de care a fost mulţumit a fost cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu, însă pentru a da jos actualul Guvern trebuie să ai majoritate, iar în acest moment nu există majoritate, nici cu noi, nici fără noi.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă actualul Guvern ar trebui să demisioneze, Kelemen Hunor a spus că nu poate răspunde el la această întrebare, dar s-a declarat mulţumit doar de Guvernul Ungureanu.

"Nu ştiu (dacă actualul Guvern ar trebui să plece - n.r.), întrebaţi-i pe cei din PSD. Eu am spus de foarte mult ori că ultimul Guvern cu care am fost mulţumit a fost Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. După aceea, nu am fost mulţumit cu niciun Guvern. Din punctul meu de vedere, există loc de mai bine de fiecare dată. Moţiunea de cenzură - şi dacă votăm, şi dacă nu votăm, pe amprenta actuală - nu are cum să treacă. Eu am arătat nemulţumirea de fiecare dată când aveam ceva de arătat, mai ales în acele domenii care, din punctul meu de vedere, nu au mers bine, dar pentru a da jos Guvernul trebuie să ai majoritate. În acest moment, oricum facem calculele, nu există majoritate, nici cu noi, nici fără noi, pentru a da jos acest Guvern. În rest, vorbe", a precizat Kelemen Hunor, relatează Agerpres.

El a menţionat că nu a discutat cu niciun partid de Opoziţie despre o moţiune de cenzură.

"Ştiu că există moţiunea de cenzură din partea domnului Tomac, din septembrie. Nu am văzut-o. Nu au venit, nu am discutat, nici cu PNL, nici cu alţii, nu pot vorbi despre teorii", a mai spus el.