O eventuală contestare la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a raportului asupra MCV al Comisiei Europene va reprezenta un război total şi este foarte posibil să se ajungă la sancţiuni financiare împotriva României, spune liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Un război total al României cu partenerii noştri din UE, care oricum sunt într-o stare de dezamăgire şi descumpănire totală din cauza celor care astăzi guvernează România. Dacă până acum am avut doar o rezoluţie în PE votată de către majoritatea parlamentarilor europeni, inclusiv de parteneri din grupul socialiştilor şi ALDE, este foarte posibil să ajungem inclusiv la sancţiuni financiare împotriva României şi atunci dezastrul va fi complet", a declarat Turcan, citată de Agerpres.

PNL solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a premierului Viorica Dăncilă, pentru că "este o ruşine pentru România".

"Azi, PNL solicită demisia lui Liviu Dragnea, ca să ne scutească de fiecare zi în care vom solicita revocarea sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Demisia Vioricăi Dăncilă, pentru că este o ruşine pentru România, este o ruşine pentru tot ce înseamnă poziţie a României în contextul european şi constituirea unui Guvern care să asigure României predictibilitate anul viitor, care este deosebit de important pentru fiecare român", a spus Turcan.

Florin Iordache, șeful comisiei care a modificat legile justiției, a declarat, pentru HotNews, că puterea ia în calcul atacarea la Curtea Europeană de Justiție a raportului MCV, susținând că „partea juridică a acestuia nu stă în picioare”.

„Analizăm. Putem discuta totuși să vedem dacă, discutând, analizând, atacăm sau nu atacăm. De la direcții politice la direcții juridice... Că ei pot face declarații e una, dar când ei îmi spun mie că nu trebuie să fac legile, să le opresc sunt chestiuni... Nu am o problemă cu dezbaterea politică, dar partea juridică nu stă în picioare”, a declarat Florin Iordache pentru HotNews.