Un tânăr a ars de viu marţi, după ce s-a electrocutat în Gara Oneşti, unde se urcase pe vagonul unui tren de marfă pentru a-şi face un selfie. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite Mediafax.

Interventie ISUFoto: Facebook / ISU

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat, marţi, că pompierii care au intervenit au aşteptat scoaterea de sub tensiune a liniei electrice. Până la ora transmiterii acestei știri, tânărul nu a fost identificat.

„Am fost solicitaţi să intervenim în Gara Oneşti unde se pare că un tânăr s-ar fi urcat pe un vagon al unui tren de marfă pentru a-şi face un selfie, linia fiind electrificată şi alimentată cu 27.000 de volţi. În momentul în care s-a urcat pe vagon s-a produs un arc electric iar tânărul a fost electrocutat, a luat foc şi a murit carbonizat. Pompierii care au intervenit au aşteptat scoaterea de sub tensiune a liniei electrice, pentru că, altfel, ar fi fost foarte periculos. Tânărul urmează să fie identificat”, a spus Grecu.

În ultimii ani au avut loc mai multe astfel de cazuri, deși autoritățile au avertizat că electrocutarea în zona liniilor de tren, unde este un voltaj extrem de ridicat, se poate produce prin arc electric, fără atingerea firelor de electricitate.

Referințe: