Decizia a fost amânată de patru ori până acum, însă hotărârea de marți este definitivă.
Magistrații Curții de Apel București au decis achitarea în condițiile în care Tribunalul Bucureşti a decis, pe 26 iunie 2016, condamnarea in prima instanță a lui Dumitru Dragomir, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani.
Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată în 2014, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.
Dumitru Dragomir a fost acuzat de procurori şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, reţeaua evazionistă vizată în acest dosar ar fi funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip "fantomă".
Implicarea lui Dumitru Dragomir în acest dosar a apărut, potrivit procurorilor, în iunie 2011, când acesta, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Dragomir, susţin procurorii, a făcut acest lucru "cunoscând faptul că prestaţiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestaţii nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă)". Banii ar fi fost daţi pentru servicii de intermediere care nu ar fi fost prestate niciodată, potrivit anchetatorilor. În urma faptelor lui Dragomir, patrimoniul LPF a fost diminuat cu 2,8 milioane de euro, acuzau anchetatorii.
Legea Linsajului!
dar cum e statul de drept?
cand au dreptate procurorii mereu?
sa desfiintam tribunalele atunci, sa fie suficiente acuzatiile procurorilor :))))))
de 28 sw ani ei tot fura din banul public si se declara indignai ca-s prinsi dar la tribynal sint condamnati cu suspendare sau achitati fara sa plateasca prejudiciul
de ce oare?
dar ma rog... ne revenim la anormal...
maine poimaine il achitam si pe dracnea si o sa avem iar miliarde lisa dar tot niste sfinti care nu au furat un leu
e clar ca aparam o curva de un interlop, hai sa fim seriosi, nu exista justitie in romania, n-a exista niciodata.
adica practic dai condamnare cu 7 ani in prima instanta iar in a doua admiti ca prima oara a fost asa, caterinca, ai facut o mica eroare gen l-ai scos vinovat cand nu era.
deci dixit: #numairezist #pejustitiepemamaei #gogodragnea
unde crezi ca e greseala???
==========================
Adica procurorii vad in viitor infractiunile. Cel mai tare SF.
Normal ca un complet de adevarati judecatori respinge o astfel de aberatie.
Asta e bataie de joc!
hai gata, inapoi la munca. e nevoie de bani pentru Sfantul Corleone Neprihanitul!
ia furati voi un covrig sau o gaina, sa vedeti atunci pedepse exemplare!
bine ca nu sunt judecator, ca mi-ar fi rusine sa ies din casa.
DEMISIA INTREAGA JUSTITIE!!!