Liviu Dragnea a declarat marți că s-ar fi așteptat la o autosesizare din partea Consiliului Superior al Magistraturii după ce un site a scris că în completul inițiat judecătorii „erau trei la doi în defavoarea” sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am citit pe un site extraordinar de bine informat și foarte serios că în completul inițial erau trei la doi în defavoarea mea. M-aș fi așteptat ca CSM să se autosesizeze de unde au aceste informații”, a spus Dragnea, care s-a referit la un articol publicat de g4media.ro.

„Și eu sunt curios, dacă a început să se discute atât de liber despre faptul că unii judecători au deja o opinie formată mi se pare de o gravitate destul de mare”, a continuat șeful PSD.

Acesta a acuzat faptul că „așa-zisul ziarist” este „din sistem” și oferit și un „motiv foarte clar” al demersului de a cere Instanţei supreme suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători din aceste completuri: „Dorința mea e ca eu și nu numai eu, toți justițiarii să fie judecați de niște completuri constituite legal”.

Liviu Dragnea a mai spus că nu își dorește să se ajungă din nou în situația în care peste câteva luni se va ajunge la concluzia că unele complete de judecată nu sunt constituite legal „și să se ia de la capăt”.

„M-am cam săturat”, a mai spus liderul PSD.