Aproape 800 de angajați din două companii de confecții textile din județul Teleorman vor fi disponibilizați colectiv până în ianuarie, pe fondul scăderii numărului de comenzi și a situației financiare tot mai instabile a celor două firme, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două companii fac parte din rândul marilor angajatori ai județului Teleorman. Una dintre cele două companii a fost premiată de municipalitatea din Alexandria pentru activitate și contribuția la bugetul local al reședinței de județ.

Una dintre societăți va concedia 600 de angajați din punctele de lucru Alexandria și Zimnicea, dintr-un total de 1.201 salariați, iar cealaltă va disponibiliza 178 de angajați din punctul de lucru Turnu Măgurele, dintr-un total de 334 de salariați, transmite ITM Teleorman printr-un comunicat de presă.

„Într-adevăr, pe fondul dificultăților economice întâmpinate pe piața confecțiilor textile, două societăți comeciale care activează și în județul Teleorman (...) au notificat ITM Teleorman asupra intenției de a proceda la concedieri colective, în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019“, a declarat directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu.

Concedierile au loc pe fondul scăderii numărului de comenzi și a situației financiare tot mai instabile a celor două firme.

În cazul în care vor exista suspiciuni de încălcare a legislației muncii, ITM Teleorman va face controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii și ale contractului colectiv de muncă aplicabil, fiind posibilă așadar chiar și o consultare cu salariații.

Este prima dată când cele două companii de confecții textile fac disponibilizări de o asemenea amploare.