Doi cetăţeni din Kosovo au fost depistaţi la frontiera româno-ungară, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa, folosindu-se de documente de identitate false, a informat luni, într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, transmite Agerpres.

Politia de FrontieraFoto: Facebook/ Politia de Frontiera Romana

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II i-au depistat pe cei doi, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 03.00, la PTF Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, unde aceştia s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, ca pasageri într-un autocar. La controlul de frontieră, cei doi s-au legitimat cu cărţi de identitate ce purtau însemnele autorităţilor din Croaţia.

Poliţiştii de frontieră au constatat însă, prin verificări specifice, că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false, motiv pentru care persoanele au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţenii din Kosovo, M.I şi MA., în vârstă de 34 de ani, respectiv 23 de ani.

"Persoanele în cauză au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, plătind în total suma de 800 euro. Au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Austria şi nu aveau documente care să le permită acest lucru", se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi le-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.