Arena Națională va fi închisă pentru toate competițiile sportive, pentru refacerea gazonului, a anunțat luni seară primarul Capitalei, Gabriela Firea. Decizia vine după ce gazonul de pe Arena Națională a fost în condiții greu de descris la derbiul de duminică seară dintre Dinamo și FCSB.

Arena Nationala din BucurestiFoto: Hotnews

Gabriela Firea a argumentat că gazonul a ajuns într-o stare atât de proastă după ce protocolul încheiat între municipalitate și FCSB pentru mentenanță a fost suspendat din cauza unei anchete DNA, pornită de la o investigația a jurnalistului Cătălin Tolontan. Astfel a fost nevoie de încheierea unui contract nou pentru mentenanță, ceea cea durat, fiind vorba despre o procedură de achiziție.

"Cu Arena Națională se întâmplă că noi aveam un contract care funcționa foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Națională în vederea organizării de competiții sportive achita contravaloarea mentenanței gazonului. O gazetă de sport, care și-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA. DNA a început o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanță pe Arena Națională. Era la acea vreme într-o stare foarte bună, dar asta este situația, dăm explicații, nu e problemă, am rămas fără contract, fără companie. A durat ceva pentru că sunt fonduri publice, trebuie o altă firmă, un alt contract , procedură de licitație care durează", a declarat Gabriela Firea.

Ea a spus că firma care se ocupă de întreținerea gazonului estimează că în două-trei luni acesta va putea fi adus la o stare care să nu pună dificultăți în desfășurarea competițiilor sportive.

"Având în vedere starea precară a gazonului de pe Arena Națională, pe care a văzut-o toată lumea, nu e niciun secret, numai că lumea nu știe în ce situație ne aflăm, că DNA se ocupă de gazonul de la Arena Națională, am luat hotărârea de a închide Arena Națională pentru toate competițiile sportive și de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului. Societatea care se ocupă în acest moment consideră că în două-trei gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfășura competiții sportive sau de altă natură fără dificultăți", a mai spus primarul Capitalei.

Gazonul de pe Arena Nationala a fost în condiții greu de descris la derbiul de duminică seară dintre Dinamo și FCSB.

Luni, Gabriela Firea a fost trasă la răspundere de finanţatorul FCSB, Gigi Becali, care a spus că Firea "pierde mult politic" din cauza gazonului de pe Arena Naţională.

"Faptul că am jucat în 10 oameni pe terenul ăsta m-a încântat într-un fel. Nu am vorbit cu ea, că era târziu aseară. Nu am vorbit cu fina, am vrut să-i dau un mesaj, dar era prea târziu. O să vorbesc astăzi. Eu cred că îşi dă seama că pierde foarte mult. Toată munca pe care o face şi tot războiul pe care-l duce cu Dragnea şi cu centura Capitalei şi cu toate astea or să pălească în faţa unui lucru minor. Adică pierde foarte mult politic. Şi asta face, meseria ei la ora asta e politica. Şi meseria şi-o pierde. Toate lucrurile bune pe care le face se anulează prin acest gazon, acest teren. Ce a făcut, aia, cu 3.000 de copii, s-a uitat. A pierdut mult, mult de tot politic. Dacă ei vor, pot să-l cumpăr eu (n.r. - gazonul) şi după aia să se scadă din chirie", a declarat omul de afaceri, la ProX.