Legea offshore a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Cel care a anunțat promulgarea acestei legi a fost liderul PSD, Liviu Dragnea, care a spus că "solicitarea opoziţiei de îndreptare a erorii marteriale privind o virgulă din proiect nu poate fi acceptată" și că legea poate fi modificată doar printr-un nou proiect legislativ. Ulterior, și Administrația prezidențială a transmis că actul normativ a fost promulgat.

Platforma petrolieraFoto: GSP

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Cel care a anunțat, de fapt, promulgarea acestei legi a fost liderul PSD, Liviu Dragnea.

”Adevărul e că noi în fiecare zi facem istorie aici, în Parlament. Astăzi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei - dacă cineva doreşte să modifice o lege deja promulgată exisă calea iniţiativei parlamentare, singura cale legală sau constituţională. Biroul Permanent al Camerei nu poate să modifice în şedinţa de Birou Permanent o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul Permanent”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament.

El a spus că legea poate fi modificată doar printr-un nou proiect legislativ: "Cine vrea să modifice legea poate să facă un proiect doar cu o virgulă, trece prin procedurile parlamentare şi se aprobă sau nu”.

Camerei Deputaţilor a votat în 24 octombrie, în calitate de for decizional, legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. Investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.

CITEȘTE ȘI: Legea offshore a trecut fără mari emoții de Camera Deputaților: Un amendament privind clauza de stabilitate pentru investitori l-a lăsat pe Liviu Dragnea fără majoritate/ Reacția lui Dragnea: PSD nu a avut ce să facă