Femeia care şi-a pierdut viaţa în deflagraţia produsă luni la o fabrică de armament din oraşul Cugir ieşise iniţial din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-ar fi întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de un incendiu, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din câte am înţeles, femeia s-ar fi întors după telefon. Acest lucru i-a fost fatal şi a fost surprinsă de către incendiu", a declarat prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, care s-a deplasat la faţa locului.

O explozie, urmată de incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum, s-a produs luni la Fabrica de Arme Cugir. Iniţial, pe baza informaţiilor furnizate prin 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a informat că deflagraţia ar fi avut loc la Uzina Mecanică Cugir, societate unde se produce tot armament.

Explozia s-a produs într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Femeia lucra, potrivit soţului său, de peste trei decenii la fabrica din Cugir.

Incendiul a fost lichidat după două ore, la intervenţie participând echipaje ale ISU Alba, Hunedoara şi Sibiu. Potrivit reprezentanţilor ISU Alba, în timpul incendiului ar fi fost constatate în aer şi depăşiri de substanţe toxice. La faţa locului au ajuns şi ofiţeri criminalişti şi un procuror.

Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar, se produc AKM-uri, care fac obiectul contractelor externe.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.