VIDEO Ziua Armistițiului Lumea întreagă marchează 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. 70 de lideri politici s-au reunit la Paris
UPDATE: O activistă topless a organizației Femen s-a apropiat de convoiul în care se afla președintele SUA, Donald Trump, ajungând la câțiva metrii înainte de a fi oprită de forțele de securitate. Pe corpul activistei era scris "pacificator fals".
UPDATE: Președintele francez Emmanuel Macron a susținut un discurs în cadrul ceremoniei de la Arcul de Triumf, făcând apel la ”patriotism” în loc de ”naționalism” . De asemenea, el a condamnat ”fascianția pentru izolaționism”, comentând că aceasta este o eroare care va fi condamnată de generațiile viitoare.
Afirmațiile sale au fost făcute în fața celor peste 70 de șefi de stat reuniți la Arcul de Triumf, printre care Donald Trump și Vladimir Putin.
Macron a mai spus că în timpul celor patru ani de război, ”Europa a fost pe punctul de a se sinucide”.
Ceremonii au avut loc în Marea Britanie, Canada, Australia, și statele europene, dar accentul este pus pe evenimentele organizate la Paris, scrie BBC News.
Peste 70 de lideri politici din întreaga lume, inclusiv Vladimir Putin și Donald Trump, asistă la Paris la ceremonii. La evenimente este prezent și președintele Klaus Iohannis.
Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump s-au salutat și și-au strâns mâna cordial, în momentul sosirii la Arcul de Triumf, relatează și Reuters.
Președintele francez Emmanuel Macron și liderii politici participă la o ceremonie care va are loc pe Champs-Elysees. Macron susține un discurs, urmând ca la final să fie reaprinsă flacăra de la Mormântul Ostașului Necunoscut, aflat sub Arcul de Triumf.
Cei mai mulți lideri vor participa apoi la un forum al păcii organizat de Macron. Trump intenționa să boicoteze acest eveniment.
În jur de 10 milioane de soldați au fost uciși între 1914-1918 și alte 10 milioane de civili și-au pierdut viața în Primul Război Mondial. Armistițiul a fost semnat în nordul Franței și a intrat în vigoare pe 11 noiembrie, la ora 11 am, momentul în care au început ceremoniile de duminică.
VIDEO Ziua Armistițiului Macron și Merkel, mesaj de unitate: ”Nu trebuie cedat deloc în faţa pasiunilor triste și a tentaţiilor diviziunii'”
Ziua Armistițiului Trump l-a enervat și pe nepotul lui Churchill. Și-a anulat vizita la ceremonia de comemorare a soldaților din cauza ploii

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Nimeni nu e atasat de administratia de stat, birocratie, legi, regulamente, etc.. Scopul nostru in 1918 a fost unificarea teritoriilor locuite de romani, unficarea natiunii. Fara aceasta baza etnica-nationala nu exista nici statul.
.
Mare păcat!
Pentru informatia ta ca simplu cetatean, destramarea Imperiului austro-ungar a fost ceruta insistent de SUA, mai bine zis de presedintele Willson. Conform doctrinei Willson impartirea Europei trebuia sa se faca in functie de criteriul majoritatii populatiei, adica daca in Transilvania sunt majoritari romanii, atunci Transilvania sa treaca la Romania (romanii erau peste 75% din Transilvania in 1918, in caz ca nu stiai).
Imperiul austro-ungar era considerat ,,inchisoare popoarelor'', si s-a cerut in mod expres destramarea lui de americani. Partile cu romani au trecut la Romania, cele cu sarbi la Yugoslavia, cele cu cehi la Cehoslovacia, iar cele cu unguri la Ungaria. Din imperiul de 40 mil oameni a ramas doar Austria...pentru ca doar acolo erau austriecii majoritari.
Asa ca lasa-ne cu supozitiile, si chiar daca castigau austro-germanii, ar fi avut cel mai mare dusman in SUA, si pana la urma tot pierdeau.