​Victor Ponta spune că demisia ministrului Afacerilor Europene este un semnal extrem de prost în contextul în care România se pregătește să preia președinția Consiliului UE de care Victor Negrescu s-a ocupat în mod special și conchide că ”cineva chiar și-a propus să ne scoată din Uniunea Europeană”.

Victor Ponta, la ParlamentFoto: Hotnews

”​Sper că această știre pe surse să NU fie adevărată / Victor Negrescu este unul dintre puținii actuali miniștri chiar pregătit pentru funcția sa, cu bune conexiuni pe plan european și , așa cum am spus de multe ori, unul dintre ultimii adevărat social - democrați din conducerea actuală a PSD . Cel mai grav este faptul că Victor Negrescu este Ministrul care a lucrat pentru pregătirea preluării de către România a Președinției semestriale a Consiliului UE de la 1 Ianuarie - ce mesaj transmitem noi la Bruxelles prin demisia sa? ”, scria Ponta, pe Facebook, cu puțin timp în urmă.

Deputatul a mai afirmat că demisia vine într-un moment extrem de prost pentru că marți vom avea aprobată în Parlamentul European o rezoluție extrem de negativă la adresa României - urmată de Raportul Comisiei Europene privind MCV ( la fel de negativ)!

”Se pare că cineva chiar și-a propus să ne scoată din Uniunea Europeană”, a conchis fostul premier, acuzând actuala putere că este controlată de ”oligarhi care vor să confiște total viitorul”.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia, au declarat pentru HotNews, surse politice covergente.

Decizia sa vine cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.