Teodorovici: 4.000 de posturi din ministere și ANAF vor fi desființate / Cum arată noile organigrame (proiect)

de N.O.     HotNews.ro
Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 10:44 Actualitate | Esenţial


Eugen Teodorovici
Foto: Captura Antena 3
Circa 4000 de posturi din ministere și ANAF vor fi desființate, măsura privind și posturi care sunt vacante, a declarat sâmbătă ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Antena 3, scrie Mediafax.

Măsura a fost discutată în Guvern și va fi analizată cu sindicatele, a adăugat ministrul, care a admis că pot dispărea și funcții de conducere.

Teodorovici spune că reducerile de posturi nu au legătură cu modificările de salarizare anunțate și cu necesarul de fonduri la buget, și că din 2019 în sectorul bugetar vor fi aplicate prevederile legii salarizării.

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor anunță reduceri de posturi în 21 de ministere și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Proiectul propune modificarea actelor normative care reglementează organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerului Cercetării şi Inovării, Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul și Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Documentul vorbește de o administraţie suplă, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistenţă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste. „Valorile care stau la baza dezvoltării unei asemenea administraţii sunt transparenţa, profesionalismul, predictibilitatea şi adecvarea la nevoi/receptivitate, toate subsumate interesului public. Astfel, se va genera un cadru de servicii adecvate nevoilor cetăţenilor şi ţintite pe eficienţă economică. Deasemenea, reducerea birocraţiei şi simplificarea procedurilor, atât pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, cât şi la nivel inter şi intra-instituţional, sunt de natură să eficientizeze activitatea administraţiei publice (din perspectiva costurilor şi timpului de reacţie) şi să crească gradul de transparenţă şi integritate în prestarea serviciilor”, mai arată expunerea de motive.

Noile organigrame

Numărul maxim de posturi din cadrul M.A.E. este de 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat şi cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat, din care 938 în centrala M.A.E., exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat şi cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat. Numărul maxim de posturi prevăzut pentru serviciul exterior este de 1.483.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este de 839, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice este de 1.815, exclusiv demnitarii.

La Ministerul Justiţiei, aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcţii, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, va fi compus din 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe (DIPFIE) şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP).

La Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, aparatul propriu are un număr maxim de 359 de posturi, finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului şi Sportului este de 138, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și unităților aflate în subordinea acestuia este de 13.999, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Mediului este de 262, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Transporturilor, numărul maxim de posturi este de 430 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale este de 458, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Sănătăţii, numărul maxim de posturi este de 317, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care: 10 posturi aferente Unităţii de Management al Proiectului Băncii Mondiale, denumită în continuare UMPBM; 14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiţionale privind construcţia a 8 spitale regionale; 1 posturi pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.

La Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, numărul maxim de posturi este de 180, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, numărul maxim de posturi este de 178, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 166 posturi finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Energiei este de 231, inclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene şi al unităţilor subordonate prevăzute în anexa nr. 2 este de 1.322 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Turismului este de 223, finanţate integral de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

La Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 297 de posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora. Din numărul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizează pentru birourile care constituie reţeaua economică externă şi pentru reţeaua externă de promovare a comerţului exterior şi investiţiilor străine.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Cercetării şi Inovării este de 140, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Apelor şi Pădurilor este de 201 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, numărul maxim de posturi pentru minister este de 50, exclusiv demnitarii şi cabinetele demnitarilor.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF şi structurile subordonate este de 24.306 inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Încadrarea în numărul maxim de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termenele şi cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, prin ordin al conducătorului instituției, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
2784 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Interesant (Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 12:30)

  PlutoniumBoy [utilizator]

  Pesedacii au stat vreo 2 ani cu acele posturi vacante pentru clientela politica, sa se ocupe locurile care trebuie cu oameni potriviti (lor).Asta desi lumea le zicea inca de la inceput ca fara reducerile astea bugetare, cresterile salariale nu vor fi posibile. Au stat doia ani sa se formeze punga de puroi, care va exploda foarte curand si sper ca vor deconta din plin la urmatoarele alegeri actiunile infractorului lor sef.
 • +2 (2 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 12:46)

  glas [utilizator]

  fara numar ... fara numar ... da-le, doamneee ...
 • +3 (3 voturi)    
  Genial (Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 14:05)

  Eu123 [utilizator]

  Cand am spus acum 1 luna ca urmeaza disponibilizari....

  Marim salarii, marim salarii, ups, nu mai avem bani, ce facem ?

  Simplu, dam afara oameni si iarasi ajungem la anii 2009-2010.

  Incepem cu 4000 acum, urmeaza vreo 5000 mai incolo si prin vara viitoare inca vreo 3000, practic 12.000 de disponibilizati, minim.

  Dar sa nu uitam, partidul care a castigat alegerile creste nivelul de trai prin mariri salariale si de pensii.

  Ce mai conteaza cresterea inflatiei, a ratelor la banca, a pretului carburantilor, etc.

  Conteaza ca au marit salariile, restul.....e poveste :)
  • +2 (2 voturi)    
   bietii bugetari care s-au lasat pacaliti (Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 16:05)

   adma [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

   mai bine ramaneau cu un salariu mai mic, acum raman cu nimic, era de asteptat
 • +1 (1 vot)    
  Deci ANAF nu va mai putea controla (Duminică, 11 noiembrie 2018, 10:01)

  Spiky [utilizator]

  pe barosanii pesedaci care fac șmenuri și șușanele... Foarte bine, tot amărâții vor fi călcați de inspectori, ca să nu aibă aceștia timp să controleze pe ăi cu spate politic....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version