Bărbatul de 41 de ani care a suferit arsuri pe 30 % din suprafața corpului în urma exploziei produse într-o garsonieră de la parterul unui bloc cu patru etaje din Roman a fost transferat la Iași.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

”Pacientul a fost adus, a ajuns la spital, în UPU, și cred că între timp a ajuns și în clinica de chirurgie plastică și arsuri, pe terapie intensivă. A fost adus cu ambulanța, nu s-a solicitat elicopter. Are arsuri pe 30% din suprafața corpului. Arsuri de gradul doi si trei si o traumă produsă de impactul cu ușa apartamentului. Este conștient și stabil din punct de vedere hemodinamic. Va fi operat”, a spus Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD și pur­tător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iași, pentru Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamţ, căpitanul Andrei Grancea, citat de Agerpres, deflagraţia a avut loc în jurul orei 06,00, atunci când victima a revenit acasă şi a aprins lumina, imediat producându-se explozia.

"Cauza o constituie acumularea de gaz şi acţionarea întrerupătorului de la instalaţia de iluminat. Explozia nu a fost urmată de incendiu", a precizat Grancea.

Victima a fost transportată cu ambulanţa SMURD la Spitalul municipal Roman.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a precizat că, din primele cercetări, nu a fost afectată structura de rezistenţă a blocului şi nici nu s-a impus evacuarea locatarilor.

Garsoniera unde s-a produs explozia se află într-un bloc cu 4 etaje, de pe strada Tudor Vladimirescu din Roman, iar la sosirea pompierilor circa 10 persoane se autoevacuaseră, dar nu au necesitat îngrijiri medicale.

O explozie similară s-a produs, pe 31 octombrie, într-un apartament din municipiul Piatra-Neamţ, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Un tânăr de 28 ani a suferit arsuri pe 75% din suprafaţa corporală şi a fost transportat la un spital din Belgia, după ce a fost iniţial transportat la spitalele din Piatra Neamţ şi Iaşi, nefiind găsit niciun loc la o unitate sanitară din Bucureşti.

Pe 8 noiembrie, în ziua în care a împlinit 28 ani, victima a murit la clinica din Charleroi.

În urma incidentului, blocul a fost evacuat în întregime, iar o femeie a suferit o intoxicaţie cu fum, o altă având un atac de panică.

În prezent, cele mai multe dintre apartamente nu pot fi locuite, iar oamenii s-au mutat la rude sau prieteni.