Președintele Klaus Iohannis și liderii Marii Britanii, Olandei și Belgiei au avut joi seara o întâlnire la sediul NATO. Potrivit unor surse din cadrul alianței citate de Agerpres, întâlnirea a fost un dineu de lucru organizat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar discuţia a vizat agenda NATO şi aspecte legate de securitatea europeană şi internaţională.

Iohannis MayFoto: Facebook

Pe agenda președintelui Klaus Iohannis nu figurează niciun eveniment oficial.

Potrivit express.co.uk, joi seara Theresa May a participat la o cină de lucru cu liderii europeni din România, Belgia și Olanda, care a avut loc la sediul NATO.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, se află la Bruxelles pentru discuții cu liderii europeni privind acordul asupra Brexit-ului, relatează presa britanică.

May urma să aibă o întrevedere cu omologul ei belgian și să participe la un prânz de lucru cu președintele francez Emmanuel Macron.

Oficialii europeni și diplomați au încercat să calmeze spiritele după ce un ziar din Austria a publicat speculații privind iminența unui acord asupra Brexit în zilele următoare, relatează și Reuters.

”Anumite aspecte privind ieșirea Marii Britanii din UE necesită încă negocieri, în special în ceea ce privește frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord”, se arăta într-un document oficial.

Pe de altă parte, unii diplomați erau mai optimiști decât la începutul săptămânii cu privire la încheierea unui acord în această lună. Un oficial european a precizat însă pentru Reuters: ”Nu s-a ajuns încă la un acord, asta e sigur. Există progres, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla la Londra. Ambele părți sunt încă în discuții, ceea ce este bine, dar nu ni s-a spus că înțelegerea este iminentă”.