Au fost stabilite noile completuri de 5 de la instanța supremă. Cristina Tarcea: Sper să se sfârșească această epopee, deși am dubii. Componența completului care judecă procesul lui Liviu Dragnea

de M.H.     HotNews.ro
Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:41 Actualitate | Esenţial


Cristina Tarcea
Foto: Agerpres
​Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorți, vineri, componența completurilor de cinci judecători, ea spunând, la finalul procedurii, că speră ca odată cu acest episod "să se sfârșească epopeea completurilor de cinci", deși are dubii. A fost stabilită astfel și componența completului care judecă apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Cea care a tras la sorți componența noilor completuri de 5 judecători a fost Cristina Tarcea, președintele instanței supreme, ședința fiind publică.

Astfel, a fost stabilită noua componență a completurilor de 5 în materie civilă, contencios administrativ și în materie penală.

Completul 1 în materie penală judecă apelul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Noua componență a acestui complet este: Rodica Cosma, Valentin Horia Șelaru, Simona Claudia Neniță, Francisca Vasile și Ioana Alina Ilie. Supleanții pentru completul 1 penal sunt: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera și Săndel Macavei.

Completul 1 a fost condus de vicepreşedintele ICCJ Iulian Dragomir, iar membrii titulari au fost până acum magistrații Simona Cristina Neniţă, Daniel Grădinaru, Florentina Dragomir şi Lavinia Lefterache. Supleanţii erau judecătorii Maricela Cobzariu, Dan Andrei Enescu, Valentin Horia Șelaru şi Silvia Cerbu.

Noua componență a Completului 2 penal este: Lavinia Lefterache, Ionuț Matei, Ilie Gheorghe Aurel, Ioana Bogdan și Ștefan Pisol. Supleanții acestui complet: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Șerban și vicepreședintele instanței supreme Ilie Dragomir.

Și la Completul 2 penal se află mai multe dosare importante, între care cel al președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

La Secţia civilă Completul 1 va fi format din judecătorii: Adina Georgeta Nicolae, Elena Carmen Popoiat, Minodora Condoiu, Iuliana Maiereanu şi Attila Gheza. Supleanți: Simona Lala Cristescu, Mihaela Tăbârcă, Carmen Tau, Gabriela Victoria Bârsan şi Veronica Năstasie. Din Completul 2 în materie civilă vor face parte judecătorii Sorinela Alina Macavei, Virginia Florentina Duminecă, Ileana Isabela Dolache-Bogdan, Cezar Hâncu şi Emilia Claudia Vişoiu. Supleanţi: Nina Ecaterina Grigoraş, George Bogdan Florescu, Rodica Zaharia, Laura Mihaela Ivanovici şi Densia Angelica Stănişor.

La finalul tragerii la sorți, președintele ICCJ a spus că speră ca odată cu acest episod "să se sfârșească epopeea completurilor de cinci: "Sper să se sfârșească acum epopeea completurilor de 5, deși am mari dubii".

Înalta Curte de Casație și Justiție a reluat procedura de desemnare a membrilor completurilor de cinci judecători ca urmare a deciziei de miercuri a Curții Constituționale, care a stabilit că există un conflict juridic de natură constituțională între instanța supremă și Parlament, iar completurile de cinci judecători trebuie refăcute.

Consecința schimbării completurilor - reluarea de la zero a unor procese; explicațiile unui magistrat

În condițiile în care se schimbă componența instanței, ar putea fi reluate de la zero toate procesele aflate în faza de apel la completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"În mod firesc, faptul că se schimbă componența completurilor înseamnă că procesele se reiau de la zero. Principiul este că judecătorul cauzei trebuia să ia contact direct cu probele. Dincolo de cauzele de corupție, explicația are la bază ceva obiectiv - nu poți să condamni o persoană dacă tu nu o audiezi și nu percepi în mod direct dacă minte sau nu minte", a explicat pentru HotNews.ro judecătorul Horațius Dumbravă, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

La instanța supremă sunt doua completuri de judecată în penal, conduse până acum de vicepreședintele instanței, Iulian Dragomir, și de șefa Secției Penale a ICCJ, Mirela Popescu.

Printre cele mai cunoscute dosare aflate în faza de apel la completurile de cinci judecători și care ar putea fi reluate sunt cele în care sunt judecați liderul PSD, Liviu Dragnea, și șeful Secretariatului General al Guvernului, Toni Greblă.

De altfel, Liviu Dragnea a contestat la Curtea de Apel București decizia luată de instanţa supremă de a menţine completurile de cinci constituite la începutul anului, după ce au intrat în vigoare modificările asupra legii de organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completurile de cinci judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

Procesul în care liderul PSD a fost condamnat de instanța supremă, în 21 iunie, la trei ani şi jumătate de închisoare a avut două termene în apel la completul de cinci judecători de la instanța supremă. Primul termen, de la începutul lunii octombrie, a fost amânat pentru a da posibilitatea unora dintre inculpaţi, între care şi Liviu Dragnea, să îşi angajeze avocaţi. Cel de al doilea termen al procesului a avut loc luni, când procesul a fost amânat din nou, după ce avocații au cerut timp să studieze motivele de apel. Următorul termen a fost stabilit pentru 3 decembrie.


Procesul lui Liviu Dragnea a fost reluat de la zero de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și în faza de fond, în condiţiile în care unul dintre magistrați, Ana Maria Dascălu, s-a pensionat.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. În motivarea deciziei, magistraţii de la ICCJ notează că liderul PSD "a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute". De asemenea, magistrații arată în motivare că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC, Floarea Alesu, să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

Un alt proces aflat în faza de apel la completul de cinci judecători de la instanța supremă este cel în care Toni Grebă, fost senator și judecător al CCR, a fost acuzat de către DNA de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional.

Greblă - care din septembrie este secretar general al Guvernului - este acuzat că a primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale. În faza de fond a procesului, instanța supremă a decis, în luna mai, achitarea șefului SGG.

Și în procesul lui Toni Greblă au avut loc două termene în apel, ultimul fiind miercuri, când magistrații au dispus amânarea pentru 3 decembrie.

Toni Grebă este cel care a reprezentat Guvernul miercuri, la Curtea Constituțională, în ședința în care a fost dezbătut conflictul juridic de natură constituțională între instanța supremă și Parlament.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10734 vizualizari

 • -8 (14 voturi)    
  cu selaru suparat pe kovesi, altceva (Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:49)

  axiopolis [utilizator]

  .
  • +3 (15 voturi)    
   Arestarea grupului infractional organizat psd (Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:20)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui axiopolis

   De ce s-au grabit sa puna in aplicare aberanta decizie a CCR ?
   Nu a aparut motivarea.
   UE si Curtea de la Venetia au cerut renuntarea la modificarile aduse legilor justitiei de catre infractorii din parlament.
   La ICCJ sunt doar niste oi, carora daca li se spune sa se arunce in prapastie, se arunca in prapastie ?
   ICCJ nu si-a dat seama ca decizia CCR este aberanta, netemeinica, ilegala si neconstitutionala, ca CCR a comis un abuz in serviciu ?
   Grebla a invocat ca alegerea completelor a fost ilegala, nu neconstitutionala.
   Daca a fost ilegala, trebuia sa se adreseze justitiei, nu CCR.
   Justitia s-a pronuntat ca alegerea a fost perfect legala.
   CCR trebuia sa respinga cererea ca inadmisibila.
   De ce ICCJ nu i-a trimis imediat in judecata pe judecatorii corupti de la CCR, pentru aderarea la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu in forma continuata, pentru obstructionarea justitiei si pentru favorizarea infractorilor ?
   • +3 (3 voturi)    
    Toate acestea au un raspuns (Vineri, 9 noiembrie 2018, 13:19)

    Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin30

    Traim in Romania. Tara absurdului institutionalizat.
   • +4 (4 voturi)    
    deciziile (Vineri, 9 noiembrie 2018, 15:12)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin30

    CCR sunt executorii. Nu trebuie să mai aștepți motivarea. Oricum nu ai cale de atac.
    La fel a fost și în cazul demiterii lui Kovesi.
    Și de ce să o mai tărăgăneze? Nu vrei să scape de griji dragnea? Că indiferent de decizia finală, dragnea scapă de griji.
 • -28 (44 voturi)    
  Unde e lege nu e tocmeala (Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:52)

  vodatepes [utilizator]

  Unde e lege nu e tocmeala madam Tarcea. Epopeea ai facut - o matale care trebuia sa stii legea. Oricum e o pata pe obrazul matale ca nu stii legile.
  • +25 (29 voturi)    
   Nu e? (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:14)

   amicugri [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Dragnea trebuia de mult sa admire pirnaia pe dinauntru, dar uite ca inca se tocmeste. Ba unde nu-i place legea o mai si schimba. Prin urmare vorbele matale sint fara acoperire.
  • -3 (15 voturi)    
   teapa (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:20)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Unde ti-a intrat teapa !?
  • -8 (18 voturi)    
   una e sa nu stii, alta e sa nu vrei (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:24)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   mi-e greu sa cred ca seful iccj nu a stiut legea
   despre faptul ca nu a dorit sa respecte legea pana acum n-a spus nimic?
   • 0 (8 voturi)    
    Completele se trag la sorti la inceputul anului (Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:26)

    Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Vechea lege spunea, asa cum spune si noua lege, ca aceste complete se trag la sorti la inceputul anului si sunt valabile tot anul.
    Legea a fost aplicata foarte corect.
    Acum nu este inceputul anului pentru a se trage la sorti.
  • +17 (23 voturi)    
   Infractorii urlă că nu se respectă legea! (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:35)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Marș bă!

   Hoții sunt tot hoți, oricine i-ar judeca!

   Prostul a cerut suspendarea tragerii la sorti (ce atata graba?). Judecătorii noi cer și ei șpagă și nu mai are bani?
  • +19 (23 voturi)    
   aha....tragem la sorti pina iese cine trebuie (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:36)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   si-n mijlocul procesului schimbam legile care au efect retroactiv.....

   cam asta inseamna brown justice ...

   m"" psd
  • 0 (6 voturi)    
   Legile Justitiei nu trebuie (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:54)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   facute de Parlament, ci de o noua Camera Legiuitoare Juridica cu reprezentanti juristi alesi de popor din toate judetele Romaniei.
   In plus, la fel ca si in SUA ar trebuii ca si in Romania Camera Deputatilor sa fie aleasa la 2 ani si nu la 4 ani.
  • +6 (8 voturi)    
   unde e lege?! (Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   pai nu trebuia dracnea sa nu mai conduca tara?! ca e condamnat!
   sau acolo nu se aplica chestia asta comunistule?!

   also legea spune ca deciziile juridice NU se comenteaza... d c tot urla dracnea si pretinii impotriva justitiei?!

   hai marsh ipocritule!
  • +3 (3 voturi)    
   Zau ? (Vineri, 9 noiembrie 2018, 16:49)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Da' de legea aia care spune ca un individ condamnat penal nu poate ocupa nici o functie publica, stii ? Ei , ce cauta dragnea in fruntea camerei deputatilor ?
 • +19 (29 voturi)    
  Trebuie sa iesim in strada daca scapa Dragnea! (Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:53)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  3 dintre judecatori sunt afiliati PSD.
  Rodica Cosma, l-a eliberat pe Mazare sub control judiciar
  Simona Nenita este sotia fostului avocat al lui Catalin Voicu.
  Francisca Vasile ar fi primit 300.000 de euro pentru eliberarea lui Viorel Hrebenciuc.
  Cam 3-2 pentru Dragnea.
 • +8 (18 voturi)    
  sa ne explice si noua (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:07)

  liviu_ [utilizator]

  cine sunt noii judecatori?! e vreo sansa sa se faca justitie cu adevarat?!

  ma rog... e clar ca dracnea scapa... se mai da un OUG ceva... nu-i bai... ideea e daca judecatorii sunt ok si chiar vor judeca totul corect....

  singura mea speranta (si da,... suna ORIBIL, stiu) este ca romnica sa o ia RAU la vale cu psd la guvernare... macar mai sacrificam inca 5-10 ani dar se prin toti cat de infecti sunt cei din partidul asta si scapam de ei odata pt totdeauna... doar asa mai are aceasta tara o mica sansa de scapare... altfel suntem mancati!
  • 0 (14 voturi)    
   judecatori iccj, alesi aleatoriu (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:25)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   tu ai vrea sa fii judecat de un complet "dedicat"?
   de un judecator care intra in complet ca asa vrea el, sa te judece el si nu altul?
   • +3 (7 voturi)    
    Aberatiile infractorilor (Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:29)

    Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Nu a existat niciun complet dedicat, niciun judecator nu a intrat in complet, pentru ca asa a vrut el.
   • +4 (6 voturi)    
    Nu, nu as dori asta dar... (Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:39)

    Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    ...ca cetățean nu aș dori nici să se schimbe completurile până îmi sunt favorabile („ce înseamnă favorabile?” - vuiește presa, din păcate pentru justiția română), nici să se schimbe legile până când se dezincriminează fapta pentru care un ‘mahăr’ a fost trimis în judecată sau se schimbă legea de executare a PEDEPSEI, nu a concediului!, în așa fel încât să nu fac pârnaie, ci să stau „la domiciliu”, sau, în sfârșit, n-aș dori ca în numele unei pretinse ‘reconcilieri de Centenar’ (???) să se dea o lege a amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție.
    Vi se par exagerate aceste doleanțe?
    Eu zic că sunt minimale...
   • +1 (7 voturi)    
    vreau sa ma asigur (Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:40)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    ca o sa fie un proces corect.
    ce nu ai inteles...

    a sa citi... sa nu avem judecatori fost membrii psd (gen cei de la CCR), angajati cu ajutorul psd (CCR din nou), cu legaturi clare cu PSD (sefa CSM, si CCR din nou....) etc etc etc....

    in romanica totul este atat de corupt (De catre psd in special, dar nu numai) incat e greu sa iti dai seama daca ceva o sa fie corect sau nu!

    also... ai cam ignorat partea in care spun ca oricum o sa scape de puscarie prin OUG... acolo nu vezi nici o problema, nu?!
 • +4 (8 voturi)    
  si in curand unul din ei se va pensiona...apoi (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:41)

  ilex2013 [utilizator]

  al doilea, al treilea o sa faca infarct, al patrulea si al cincilea vor decide ca Dragnea e nevinovat si persecutat politic si o sa-i ceara scuze in numele poporului PSD ca l-au deranjat cu un proces ...
 • +4 (6 voturi)    
  Oricum (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:44)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Oricum Justitia in Rom e cel dintâi apărător al hoților si criminalilor. Iliescu+complicii, vinovatii de la Colectiv sau cei care au comandat gazarea din 10 august sunt LIBERI!! Românai e stat securisto-mafiot.
 • -5 (9 voturi)    
  Condamnarea lui Dragnea (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:51)

  A310 [utilizator]

  in procesul referendumului este una politica , nu a facut altceva decat sa indemne oamenii sa participe la vot .
  Cat despre actualul proces vezi doamne ca ar fi facut instigare la abuz in serviciu , nu este decat o inventie securista .
  • +1 (1 vot)    
   Aberezi (Vineri, 9 noiembrie 2018, 16:49)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui A310

   din ce tara postezi?
   Esti complet pe dinafara.
   • -2 (2 voturi)    
    Dintr-otara a occidentala . (Vineri, 9 noiembrie 2018, 16:57)

    A310 [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    Este opinia dvs. ca sunt complet pe dinafara .
    Dar cum sa condami o persoana ca ar fi instigat la comiterea unui act ilegal .
    Cum ar daca dvs. mi-ati sugera , ca eu sa comit o ilegalitate , iar eu indeplinesc cele sugerate de dvs.
    asta ar insemna ca dvs. sunteti responsabil pentru faptele mele .
    Eu cred ca nu , fiecare trebuie sa raspunda pentru cele ce faptuieste , daca este sluga nu are decat sa invoce , ca seful l-a impins sa faptuiasca ilegalitati .
    Este cel mai simplu sa arunci vina pe altcineva .
    • +3 (3 voturi)    
     A organizat si a coordonat fraudarea (Vineri, 9 noiembrie 2018, 18:56)

     Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui A310

     Dragnea a organizat si a coordonat fraudarea masiva a referendumului, cu milioane de voturi.
     Inainte de referendum, Dragnea s-a intilnit cu sefii psd si cu anumiti presedinti ai sectiilor de votare si i-a invatat cum sa fraudeze
     - au mers intr-o camera antifonata si le-a cerut sa lase afara telefoanele mobile
     - le-a facut rost de CNP-urile unor persoane decedate sau plecate din tara (obtinute probabil de la Carmen Dan)
     - le-a spus sa copieze pagini intregi cu votanti reali, insa in ordine inversa, sa le greseasca putin CNP-urile pentru a fi mai greu de verificat voturile multiple
     - le-a cerut sa trimira pagini intregi cu votanti reali si la alte sectii de votare
     - le-a cerut sa permita sa voteze persoane care nu aveau acest drept minori, puscariasi, alienati mintal
     - le-a cerut sa mearga cu urna mobila si acolo unde nu fusesera chemati
     - le-a cerut sa mituiasca pe singurul reprezentant al fostului Presedinte din sectiile de votare, pentru a inchide ochii la frauda masiva comisa de ei
     - le-a cerut sa organizeze turism electoral
     - le-a cerut sa plateasca tzigani si sa-i aduca cu masinile la sectiile de vota
     - le-a cerut sa infiinteze cit mai multe sectii de votare (adica invers decit in 2014)
     - le-a cerut sa prelungeasca oricit de mult programul de votare (adica invers decit au facut in 2014)
     Toate aceste lucruri au fost recunoscute de mai multi sefi psd si presedinti de sectii de votare in instanta.
     • 0 (0 voturi)    
      Eu (Vineri, 9 noiembrie 2018, 22:01)

      A310 [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin30

      va acord credit in cele ce afirmati .
      Dar din pacate cele reiterate de dvs , sunt niste declaratii atat si nimic mai mult .
      Din pacate procurorii nu au putut prezenta dovezi materiale , din care sa reiasa actiunile lui dragnea , nu a fost decat cuvantul unor persoane impotriva celor care sustinute de dragnea .
  • +3 (3 voturi)    
   Da, asa e... (Vineri, 9 noiembrie 2018, 16:55)

   blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui A310

   dragnea e un mielusel...ce sa zic, mai studiaza dosarele alea ale lui , crezi ca aia il acuza degeaba ? E lucratura ? de ce ar fi , oare ? statul paralel se opune progresului pe care ni-l vara dragnea pe gat ? Halal sa-ti fie , minte intoxicata !
   • -4 (4 voturi)    
    Culmea ca mi-am (Vineri, 9 noiembrie 2018, 18:01)

    A310 [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

    pierdut timpul sa citesc motivarile condamnarilor lui Dragnea .
    In dosarul referendumul a trimis niste SMS-uri , prin care solicita ca oamenii sa fie indemnati sa participe la referndum .
    In mangleala de proces cu instigarea la abuz in serviciu , este si mai "nostim" si anume , cica cineva s-ar fi simtit instigat fara ca Dragnea sa ii fi spus ceva in acest sens , dar persoana respectiva asa a crezut .
    Este foarte usor sa faci pe nevinovatul , aruncand vina pe sef , ca te-ar fi impins la vreo ilegalitate .
    Eu sunt de pricipiu ca fiecare trebuie sa raspunda in mod individual pentru faptele comise , si sa nu invoce asa zisele presiuni din partea sefilor .
   • -1 (1 vot)    
    Ei , (Vineri, 9 noiembrie 2018, 22:02)

    A310 [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

    ce sa fac daca dvs. considerati despre mine ca as avea mintea intoxicata .
    • +1 (1 vot)    
     Sunteti simpatic ... (Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 20:41)

     blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui A310

     Va rog din suflet informati-va si "pe diagonala", si din mai multe surse si treceti prin filtrul gandirii dvs. de ex.: oare de ce UE aproape ca ne roaga sa cerem fonduri pt autostrazi (v. Corina Cretu ) si psd-dragnea prefera asa-zisul parteneriat public-privat ? Credeti ca misca cineva in guvern , in psd-alde fara sa aiba aprobarea lui dragnea ? va place cum o ducem , ca ne pleac copiii pe capete din tara ? Cine sustine A3 si RTV ? Si cate si mai cate ....
     • 0 (0 voturi)    
      Si eu (Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 23:42)

      A310 [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

      sunt plecat , dar nu acuz absolut pe nimeni .
      Eu hotarat sa plec , cu toate ca nu sunt prea tanar .
      Va rog sa imi permiteti a nu crede ca dragnea este precum Kim Jong Il .
      Eu din proprie experienta va pot spune ca primii infractori sunt politistii , procurorii si judecatorii , puteti sa ii puneti in orice ordine doriti .
      • +1 (1 vot)    
       Totusi ... (Duminică, 11 noiembrie 2018, 21:36)

       blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui A310

       cred ca exagerati , primii infractori sunt insisi infractorii , apoi e adevarat ca mai sunt si putreziciuni printre aia de ziceti, ca in orice domeniu (sunt si eu patit ) dar neregulile din Justitie trebuie sa se rezolve in Justitie, de catre CSM, nu de catre politic (tudorel-slugarel ) . Se pare ca nu ati prins sensul a ceea ce lucreaza tudorel, tariceanu , etc. , niste maestri in a demola statul de drept . Statul de drept, cam schiopatand acum , nu poate inainta daca infractorii dovediti lucreaza la legi, automat isi fac favoruri ...
       • 0 (0 voturi)    
        Ar fi minunat (Luni, 12 noiembrie 2018, 22:40)

        A310 [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

        daca CSM-ul ar face ceea ce trebuie , perceptia mea este ca CSM-ul din pacate este un sindicat .


        In doctrina germană, el este definit ca Rechtsstaat, în civilizaţia de limbă engleză – Rule of Law (deşi este contestată adesea identitatea de concept), în doctrina franceză – Étatde droit , fiecare cu nuante diferite .
        In Romania insusi statul este o struto-camila , adica nu este nici republica prezidentiala si nici parlamentara .
 • +2 (4 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:59)

  glas [utilizator]

  ehe ... batjocura de-abia a-nceput ... ca de ce toti si nu numai aia ramasi ... apoi ca de ce doamna tarcea ... apoi ca de ce cu mana stanga ... si uite-asa sta toata judecatorimea romana dupa mofturile dumnezeului dragnea, care isi exercita depturile, nu ...??? zici ca s-a deschis bingo televizat pe justitie ... e bine, domnu' geo ...???
 • +1 (3 voturi)    
  dar procurorii????? (Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:07)

  Martinezu [utilizator]

  Ei nu vor fi trasi la sorti? Mi se pare cinstit sa se traga la sorti si ei. Intr-un cos aia impotriva lui Dragnea si intr-unul cei cu afinitati PSD idste.
  La fel cu politistii trimisi sa ancheteze un caz.
  La fel si in cadrul sanitar. Nu ai vrea sa te trateze un anumit doctor.
  In acest fel toate dosarele de coruptie vor fi nule procurorii neffind trasi la sorti.
  • +2 (2 voturi)    
   păi de ce (Vineri, 9 noiembrie 2018, 15:21)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   crezi că s-a strofocat dragnea să o schimbe pe Kovesi, pe Lazăr și să-și pună slugă la DIICOT?
 • 0 (0 voturi)    
  Vă luminez eu: (Vineri, 9 noiembrie 2018, 16:57)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  În completul de cinci nu trebuia să fie nimeni.

  Nimeni nu-l poate judeca pe șefu'! Șefu' este judecătorul tuturor!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by