Klaus Iohannis, va efectua, miercurea viitoare, o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, informează Cotroceniul. Șeful statului se va întâlni cu premierul Theresa May, în condițiile în care România va deține președinția UE la momentul Brexitului. De asemenea, Iohannis va participa la dineul oferit de Prințul Charles la împlinirea a 70 de ani.

Printul Charles si Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Cu acest prilej, Președintele României va avea o întrevedere cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, doamna Theresa May. Temele abordate vor viza relația bilaterală, stadiul negocierilor privind Brexit, prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea în sfera securității și apărării, precum și agenda regională.

Totodată, la invitația Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Președintele României va participa la recepția și dineul organizate cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales.