Un atacator a ucis cel puțin 12 persoane și a rănit peste 10 într-un bar din localitatea californiană Thousand Oaks. Suspectul a fost omorât de forțele de intervenție. Poliția a declarat pentru Los Angeles Times că cel puțin 30 de focuri de armă au fost trase în Thousand Oaks, localitate aflată la 65 de kilometri vest de Los Angeles.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 23.54 Atacatorul a fost identificat ca fiind Ian David Long, în vârstă de 28 de ani, fost ofițer în marina americană.

Autoritățile suspectează că acesta suferea de probleme psihice, după ce acesta a fost găsit „purtându-se irațional” la începutul anului.

Poliția a anunțat că suspectul era îmbrăcat în negru și a intrat în bar după ce a împușcat paznicul de la intrare. Acesta a aruncat o grenadă fumigenă înainte să înceapă să împuște oamenii din bar.

Autoritățile au informat că suspectul a fost găsit mort înauntru. Motivul atacului nu este cunoscut.

Arma utilizată în atac era deținută legal.

UPDATE 14.04 Șeriful Geoff Dean a spus că locul arată ”îngrozitor”: ”Este sânge peste tot”. La acest moment nu se știe nici care a fost motivul atacului, nici identitatea celui care l-a desfășurat. Singura victimă decedată identificată este adjunctul șerifului, un polițist cu experiență de 29 de ani.

UPDATE 13.09 Cel puțin 12 persoane au fost ucise, atacatorul este și el mort, potrivit șerifului din Ventura. Alți 12 oameni sunt răniți. Suspectul a fost împușcat mortal de forțele de poliție.

UPDATE 11.46 Cel puțin 11 persoane au fost rănite, potrivit autorităților californiene. ”Nu vă pot spune multe despre cel a tras la acest momemnt. Încă îl căutăm”, a declarat căpitanul de poliție Garo Kuredjian.

Printre răniți este și unul dintre polițiștii care a intervenit la fața locului. Potrivit primelor declarații date de martori, atacatorul a folosit și grenade fumigene și a început să tragă încă de la intrarea în local. În acele momemnte s-a instalat panica, iar clienții au fugit pe ferestre sau s-au ascuns în băi și în podul barului.

articolul va fi actualizat