Starea actorului Florin Busuioc, operat de urgență în cursul nopţii de marţi după ce a suferit un infarct după un spectacol, la Craiova, este la acest moment stabilă, a anunțat sora artistului, miercuri seară, pe Facebook, ea punctând că „lupta va fi lungă probabil”.

Florin BusuiocFoto: Agerpres

„Vă mulțumim din suflet tuturor pentru urările de bine și sănătate adresate fratelui meu. Starea lui e stabilă deocamdată, însă lupta va fi lungă probabil. O rugăciune i-ar prinde bine. Doamne ajută!”, a scris Raluca Iorga, sora lui Florin Busuioc, pe contul său de Facebook.

Actorul Florin Busuioc a suferit, marți seară, un infarct miocardic după un spectacol pe care-l avea la Craiova, la fața locului fiind chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la spitalul din oraș.

A fost operat în cursul nopții, la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, iar miercuri medicii de la unitatea medicală au decis transferul actorului la Institutul CC Iliescu din București.

Florin Busuioc nu a putut fi transferat la București încă de marți seară "din cauza condițiilor meteo nefavorabile", a precizat pentru HotNews.ro Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă din Craiova.

"Medicii au decis transferul actorului Florin Busuioc la Bucuresti. Un elicopter SMURD a preluat deja pacientul, care va fi adus la CC Iliescu", a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.

Specialiștii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova au intervenit corect și la timp în cazul lui Florin Busuioc, iar starea pacientului este în acest moment gravă, dar stabilă, a mai spus Ministerul Sănătății.